Een werkruimte in New York City voor FPGA- en SDR-projecten

Een werkruimte in New York City voor FPGA- en SDR-projecten
Een werkruimte in New York City voor FPGA- en SDR-projecten
Ik heb in New York en Londen gewoond en heb de frustratie ervaren die gepaard gaat met vertragingen in de metro. Daarom trok de titel van Whitney Knitter’s YouTube-video: "De metro van NYC volgen met behulp van FPGA's," mijn aandacht. Nadat ik over dat project had gehoord, bezocht ik haar Knitronics-site en las dat ze aan verschillende interessante FPGA- en software-defined radio projecten heeft gewerkt. In deze Q&A vertelt ze over haar werkruimte in New York City en een paar van haar projecten. Ze bewijst dat je geen duizenden vierkante meters labruimte nodig hebt om elektronische systemen en tools te bouwen en te testen.
 
Whitney Knitter’s workspace for FPGA and SDR projects
Knitter heeft een goed gevuld elektronicalab (testapparatuur, handige componenten en meer) in een stad waar de ruimte beperkt is.
Vertel ons over jezelf. Wat doe je voor je werk?
 
Ik werk momenteel als FPGA Software Defined Radio Engineer, en ik heb ook een elektronische tutorial blog genaamd Knitronics, waar ik voornamelijk schrijf over het aan de slag gaan met FPGA's en actueel nieuws op het gebied van FPGA.

Ik kwam je werk en je werkruimte tegen tijdens het onderzoeken van FPGA's op YouTube. Vertel ons eens over je werkruimte. Hoe zou je het het beste omschrijven? Waar bevindt het zich?
 
Mijn huidige werkbank is de perfecte mix van functionaliteit en een typisch NYC-appartement. Het is compact maar efficiënt met een soldeerstation en testapparatuur. Ik gebruik het zowel voor elektronica en FPGA-werk en wat lichte houtbewerking voor een project met een Halloween-thema. Mijn thuislab werkbank bevindt zich in mijn één slaapkamer appartement tussen de woonkamer en de keuken. Een deel hiervan was strategisch, zodat mijn koffiemachine altijd binnen handbereik is.

Wat waren je belangrijkste vereisten bij het opzetten van je werkruimte?
 
Zoals ik eerder al zei, waren mijn belangrijkste vereisten maximale efficiëntie in beperkte ruimte, zodat ik zowel mijn professionele als blogprojecten kan doen. Al mijn projecten bevinden zich ergens op het gebied van FPGA of software defined radio (SDR), dus ze hebben testapparatuur nodig zoals een logic analyzer, oscilloscoop, signaal generator en een signaal analyzer. Meestal moet ik ook aangepaste circuits op een experimenteer printplaat solderen om speciale FPGA-breakout-boards voor ontwikkeling te maken. Dus zocht ik naar testapparatuur die compact zijn en zonder ingebouwde schermen die op mijn pc konden draaien. Ik kocht ook een rollende archiefkast voor het opbergen van spullen en ik veranderde de bovenkant ervan in een permanente opstelling voor testapparatuur zodat ik een project kan pauzeren en gewoon het hele ding opzij kan rollen als ik het bureau voor iets anders moet gebruiken.

Laten we eens kijken naar je technische interesses. Vertel ons meer over de soorten projecten waaraan je in je ruimte werkt.
 
Tijdens mijn studie heb ik altijd gekozen voor keuzevakken in digitale logica, analoge schakelingen en RF. Dit heb ik voortgezet in mijn professionele werk, waar ik in FPGA's en SDR-ontwerp terecht kwam. Ik begon de blog als een manier om dingen te documenteren als ik een stap verder was gekomen met waarmee ik bezig was, zodat ik een referentie voor mezelf zou hebben om in de toekomst naar te verwijzen. Ik denk dat ik ooit een link op Twitter heb gepost en vanaf daar is het van de grond gekomen.

Wat voor apparatuur en gereedschappen heb je bij de hand?
 
Ik heb een veelzijdig soldeerstation, CRT-signaal analyzer, ADP3450 (een alles-in-één USB-oscilloscoop met ingebouwde oscilloscoop, signaal generator en logic analyzer functionaliteit), zowat elk type USB-kabel die je maar kunt bedenken, een gevulde onderdelenkast met elektronische onderdelen (weerstanden, condensators, inductors, transistors, breadboard, experimenteerboard, servomotoren, jumperdraden, schroevendraaiers, enz.), en een grote voorraad van verschillende FPGA-ontwikkelboards.

Wat is je meest gewaardeerde gereedschap of apparaat?
 
Mijn belangrijkste / meest gewaardeerde tool is mijn 16-inch MacBook Pro met Ubuntu. Met een maximum van 64 GB RAM en graphics, kan hij alles aan wat ik doe met Vivado. Ik heb ook een manier gevonden om Ubuntu in een VM te draaien met Parallels, zodat het rechtstreeks een back-up maakt naar iCloud in realtime als ik een bestand bewerk, dus ik maak mij geen zorgen over bestandsverlies. Ik weet dat Mac niet de meest populaire keuze is, maar ik heb niets anders gevonden dat net zoals iCloud een back-up van mijn bestanden maakt en synchroniseert.
 
Knitter's desk
Net genoeg ruimte voor een Mac, monitor en soldeerstation!
Het is verbazingwekkend dat je genoeg ruimte kon vrij maken in dit appartement. Is er iets speciaals of unieks aan je werkruimte?
 
De rollende archiefkast die ik eerder noemde, was een slimme game-wisselaar. Voordien moest ik mijn projecten constant afbreken en weer opzetten, omdat ik bureauruimte nodig had voor andere dingen (dwz schakelen tussen werkprojecten en blogprojecten). Met de rolkast waar de testapparatuur op staat, kan ik het ene project laten staan en ik de archiefkast met testapparatuur kan verplaatsen om het vervolgens voor een ander project te gebruiken. Duidelijk gelabelde onderdelenladen maaken het leven ook gemakkelijker bij het doorzoeken. De doorzichtige lades die ik vond, waren oorspronkelijk bedoeld om make-up op te ruimen.

Heb je plannen voor de werkruimte?
 
Ik ben van plan om aangepaste rekken te maken bovenop de testapparatuur op de rollende archiefkast, zodat er meerdere projecten tegelijk op kunnen draaien.

Heb je een favoriet elektronica-gerelateerd project? Wat heb je gebouwd en waarom?
 
Ik denk dat mijn favoriete project tot nu toe de aangepaste FPGA-gebaseerde webserver is die ik heb gebouwd voor een plaatselijke coffeeshop, het is voor een digitale menukaart die nodig was nadat de pandemie uitbrak. Ik heb ook een webcamera met beeldverwerking toegevoegd, zodat klanten ook konden zien welke gebakjes er nog op voorraad waren als ze naar het menu keken.

Kun je ons vertellen over projecten die je in de maak hebt?
 
Ik werk momenteel aan verschillende projecten, waaronder het updaten van mijn Halloween-project van vorig jaar (het elektromagnetische Ouija-board), het reviewen van nieuwe FPGA-ontwikkelingsboards en verschillende partnerschappen met bijzondere bedrijven zoals Edge Impulse, Xilinx en Digilent.

Heb je een droomproject?
 
Ik zou graag mijn eigen aangepaste FPGA-board ontwerpen met al mijn favoriete randapparatuur en Knitronics-logo erop.

Kun je wat advies, tips of aanmoediging geven voor andere technici die erover denken een werkruimte te gaan maken?
 
Thuis dingen doen is de beste manier om voorop te blijven lopen op het werk. Het geeft je de vrije ruimte om zonder enige druk zelf dingen uit te zoeken. Je zult ook verrast zijn van jezelf met wat je kunt doen als je jezelf uitdaagt en je de juiste tools verzamelt hebt om succesvol te zijn.
Vind je het leuk om te leren aan welke elektronicaprojecten andere technici en hobbyisten aan werken? Bekijk deze elektronica werkplekken eens.

Aan welke FPGA- en SDR-projecten werk jij? Laat het ons zien!

Wil je details over je werkplek delen met de wereldwijde community van technici, studenten en hobbyisten van Elektor? Neem een ​​paar minuten de tijd om dit formulier in te vullen zodat onze redactie contact met je kan opnemen!


Vertaling: Hans Adams
Beoordeel dit artikel