Voor onze speciale Power and Energy-editie blikken we terug op de Embedded World 2023 beurs en ontmoeten we een zeer interessante IC-fabrikant! Deze video bevat een boeiend interview door Stuart Cording van Elektor met Brian McCarthy en Steven Magee van Qorvo, een halfgeleiderfabrikant die is ontstaan uit de fusie van RF Micro Devices en TriQuint Semiconductor in 2015. Je herinnert je de naam Qorvo misschien ook dankzij hun recente release van QSPICE.

Deze video toont de spannende introductie van de PAC22140 en PAC25140. Brian McCarthy beschrijft deze als de eerste intelligente, volledig geïntegreerde, 10 cel tot 20 cel accumanagementonderdelen in de industrie.

Ontdek de productfamilie Power Applications Controller (PAC) van Qorvo, de unieke integratie van digitale logica en analoge schakelingen in de nieuwe PAC 22000 serie en de gerichte toepassingen voor deze innovatieve accumanagementproducten. McCarthy's inzichten in softwaretools, ontwikkelkits en GUI's die beschikbaar zijn voor technici die deze producten willen testen, zijn zeer leerzaam.

Steven Magee geeft vervolgens een gedetailleerde demonstratie van de PAC22140 met behulp van de test opbouw die Qorvo naar de beurs heeft gebracht, waarbij hij de systeemarchitectuur en enkele functies van het demoboard uitlegt. Hij richt zich op technische aspecten zoals celbalancering, geïntegreerde beveiligingen en digitale communicatieprotocollen zoals UART, SPI, I²C en CAN tussen het accusysteem en het hostsysteem.

Of je nu een ingenieur bent die werkt aan het ontwerp van een batterij gevoed product, of gewoon nieuwsgierig bent naar de vooruitgang in halfgeleidertechnologie, deze video zal leerzaam zijn! Bekijk hem hieronder:
 

Kijk verder!

Bekijk andere geweldige educatieve video's en maak gebruik van de kennis van experts door onze aanvullende inhoud te bekijken op ons Elektor YouTubekanaal en ons Elektor Industry Youtubekanaal.

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze Elektor-nieuwsbrief om een consistente stroom van technische kennis en interessante perspectieven te ontvangen.

Vertaling: Willem den Hollander

Inschrijven
Schrijf u in voor tag alert e-mails over Energie!