Post Project 59: Lego LED’s, Elektor-stijl

12 juni 2015, 08:51
Post Project 59: Lego LED’s, Elektor-stijl
Post Project 59: Lego LED’s, Elektor-stijl
Clemens Valens (Elektor-lab)

Lego is nog altijd enorm populair. Begin dit jaar werd het zelfs uitgeroepen tot het sterkste merk ter wereld. LED’s (licht emitterende diodes) zijn ook ontzettend populair en dat bracht ons op een idee: als je nou LED’s kruist met Lego, krijg je dan de populairste Legosteentjes ter wereld? (En wordt alles een hit als het begint met ‘LE’?) Dat moesten we natuurlijk uitproberen.

Lego-LED’s bestaan al wel een tijdje, maar ze zijn nogal aan de prijs. Nu moeten we toegeven dat de ‘officiële’ Lego-LED beter integreert met Lego dan ons printje, maar ze zijn lastig aan te passen, terwijl ons Lego-LED-printje de plooibaarheid zelve is, zie het bescheiden schema in figuur 1.


Ook elke twee weken een Elektor.POST artikel in de mailbox?
Schrijf u gratis in voor de nieuwsbrief!


The schematic of the Lego compatible LED PCB
Figuur 1. Hoewel het schema twee LED’s parallel toont, dient u er slechts één te plaatsen. De onderdelen genaamd LED1 en LED2 komen namelijk overeen met verschillende LEDplaatsen op het printje.
Lego is a trademark of the Lego Group.
Bijlages
PDF download full
Post Project 59: Lego LED’s, Elektor-stijl
Lego is nog altijd enorm populair. Begin dit jaar werd het zelfs uitgeroepen tot het sterkste merk ter wereld. LED’s (licht emitterende diodes) zijn ook ontzettend populair en dat bracht ons op een idee: als je nou LED’s kruist met Lego, krijg je dan de populairste Legosteentjes ter wereld?
Zipfile_Generic
Elektorized Lego LED (PCB & Schematic)
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items