Na enige experimenten bleek dat een veelzijdige, Lego-compatibele LED ook opties moet bieden. De één wil licht in een constructie, bijvoorbeeld een lampje in een huis, de ander wil juist licht daarbuiten, zoals straatverlichting. Het printje in figuur 2 kan dat allebei, dankzij twee LED-footprints. Een grote of een kleine of zelfs een SMD-LED, het past er allemaal op - maar één tegelijk graag. Let op de polariteit, anders kloppen de aanduidingen voor + en - op het printje niet.

The PCB of the Lego compatible LEDs
Figuur 2. Ons zorgvuldig ontworpen Lego-LEDprintje. Let op de twee verschillende LED-footprints en de verschillende mogelijkheden voor het monteren van de connector. Kies de combinatie die het meest geschikt is voor uw toepassing.
U kunt zelf bepalen hoe u dit LED-moduultje aansluit aan een voeding of een microcontrollersysteem. Wij hebben een voorkeur voor de haakse 2-weg female pinheader, maar welke kant op? Dit dilemma hebben we opgelost door twee opties op het printje te maken voor K1. Zodoende kunt u de header onder of boven, horizontaal of verticaal, noord, zuid, oost en west plaatsen - wat u maar wilt.