Verschillende soorten toepassingen maken gebruik van seriële communicatiemethoden en -technieken. Machines, werktuigen en instrumenten kunnen communiceren via seriële verbindingen, huishoudelijke apparaten ook, en zelfs sommige geïntegreerde schakelingen (IC's) in een apparaat maken gebruik van seriële communicatie. Omdat er zoveel toepassingen voor zijn, zijn er ook veel manieren om seriële communicatie uit te voeren.

Wat is seriële communicatie?

Seriële dataoverdracht verwijst naar het proces van het opeenvolgend verzenden van gegevens. Sequentieel betekent het ene na het andere. Daarom wordt bij seriële dataoverdracht het ene deel van de data na het andere verzonden. In deze video zullen we er enkele in meer detail bekijken.

Serieel, I²C en SPI

Er zijn veel protocollen voor seriële communicatie, veel te veel om ze allemaal in één video te behandelen. Daarom concentreren we ons op seriële UART, RS-232 en verwanten, de Serial Peripheral Interface of SPI en de Inter Integrated Circuit bus, beter bekend als I²C.

 
 

Wat je leert

  • Hoe werken seriële protocollen zoals RS-232, I²C en SPI, en wat onderscheidt ze van elkaar?
  • Communicatieproblemen in elektronische systemen oplossen
  • Het beste protocol voor een specifiek project kiezen
  • Het optimaliseren van het communicatieproces in elektronische systemen

Of je nu een beginner bent of een ervaren professional, deze webinar geeft je een waardevol inzicht om je werk met elektronische systemen te verbeteren.


Vertaling: Hans Adams