Elektor Labs maakt met trots de winnaars bekend van de Project Contest 2024, een wedstrijd die wereldwijd vernieuwers bijeen bracht om technologie te combineren met praktische oplossingen. De projecten van dit jaar waren gericht op het verbeteren van de gezondheid, het verbeteren van de veiligheid en het automatiseren van alledaagse taken.

Eerste prijs: Vibrotactiele handschoenen van Hans van Essen De hoofdprijs ging naar de vibrotactiele handschoenen voor parkinsonpatiënten van Hans van Essen, die gebruik maken van gerichte vibrotactiele stimulatie op de vingertoppen om motorische beperkingen te verbeteren. De handschoenen beschikken over draadloze connectiviteit, synchronisatiemogelijkheden en een intuïtieve touchscreen-display, waardoor de levenskwaliteit van parkinsonpatiënten aanzienlijk wordt verbeterd. Hans won een Elektor Store-waardebon ter waarde van €100 en zijn uitvinding zal verschijnen in de Circuit Special 2024 van Elektor Magazine! Gefeliciteerd.


Tweede prijs: Mini-Alarm met RF-afstandsbediening van Arduino 47 Arduino47 verdiende de tweede prijs met een mini-alarm voor elektrische fietsen, dat gebruik maakt van een 433 MHz-zender en -ontvanger, een ATtiny85-microcontroller, en een tiltsensor. Dit apparaatje is slim ondergebracht in een aangepaste batterijhouder en beschermt fietsen tegen diefstal door het innovatieve gebruik van eenvoudige, makkelijk verkrijgbare onderdelen. Arduino47 ontving een Elektor Store-waardebon van €75.

Elektor contest


Derde prijs: Schakeling voor een automatische nachtlamp van Max.imagination Het project van Max.imagination won de derde prijs met een schakeling voor een automatische nachtlamp die LDR's en transistors gebruikt om veranderingen in het omgevingslicht te detecteren, en automatisch een lamp inschakelt als het donker wordt. Dit eenvoudig zelf te bouwen project is ideaal voor het verbeteren van de veiligheid in huis en voor energiebesparing. Het demonstreert de potentie van elektronische onderdelen bij de automatisering. Max.imagination kreeg een Elektor Store-waardebon van €50.

Elke winnaar legde een uitzonderlijke creativiteit en technisch vaardigheden aan de dag, en pakte alledaagse uitdagingen aan met innovatieve oplossingen. Deze projecten weerspiegelen niet alleen de geest van de Elektor-community, maar dragen ook aanzienlijk bij aan de technologische vooruitgang op hun respectieve gebieden.

Inschrijven
Schrijf u in voor tag alert e-mails over DIY electronics!


Vertaling: Jan Mulder