Burkhard Kainka
Over dit artikel

Universele USB-I/O-module, deel 2

Deel 2: Instelling van de poortstromen

Terwijl bij de in september 2000 beschreven USB-interface de poortstroom slechts voor een enkele poort ingesteld kon worden, behoort dat bij deze USB-I/O-module voor alle aansluitingen tot de mogelijkheden.De module USBuart.bas stelt de Sub WrIsink PortNummer, waarde ter beschikking. De poortnummers mogen de waarden 0...7 voor de poortaansluitingen P00...P07 aannemen en de waarden 8...11 voor de aansluitingen P10...P13.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Hyperlinks
Extra info / Update
Ik zie hier in de componentenlijst bij de Universele USB-I/O-module (januari 2002) staan dat weerstand R2 100 mA polyswitch moet zijn. Een weerstandswaarde hoort toch in ohm uitgedrukt te worden? Wat polyswitch betekent weet ik ook niet. Kunt u mij vertellen wat er bedoeld wordt en waar ik zoiets kan kopen?
Michael van Engelenburg
Een polyswitch is een PTC (weerstand met positieve temperatuurcoëfficient). Als de stroom te groot (>100 mA) wordt dan wordt hij warm en neemt zijn weerstand toe van minder dan 1 ohm tot in de kilo-ohms. Op die manier wordt de stroom beperkt. Als de polyswitch afkoelt wordt zijn weerstand weer laag en kan de stroom weer toenemen.
Wanneer u deze component niet kunt krijgen kunt u hem door een gewoon weerstandje van 1 ohm vervangen. Dat zal echter niet zo goed als een echte PTC werken, maar is nog altijd beter dan niets. Als er een kortsluiting optreedt zal het weerstandje doorbranden. Ook een gewone glaszekering (100 mA) voldoet prima. Wanneer u bij uw lokale dealer een component niet kunt krijgen is het altijd verstandig het eens bij postorderbedrijven zoals www.dil.nl, www.conrad.nl of www.xs4all.nl/~barendh te proberen.

De software liet zich onder Windows XP niet installeren. Ruud van Steenis heeft echter een nieuwe USBUART.SYS en USBUART.INF gemaakt waarmee het wél lukt. De nieuwe versie staat inmiddels op onze website ter download beschikbaar.
Reacties worden ingeladen...