Over dit artikel

Meten en sturen via Internet

Met de micro WEBserver

Meten en sturen via Internet
In deze Halfgeleidergids presenteren wij een kleine webserver met grote mogelijkheden. Hier geven we een simpel voorbeeld, zodat u de nieuwe server direct kunt gebruiken. Maar daar hoeft het zeker niet bij te blijven. We nodigen u uit om zelf aan de slag te gaan. Laat ons weten wat u met de micro WEBserver doet!
Als voorbeeld voor eigen applicaties met de micro WEBserver laten we aan de hand van een software-klok zien hoe je variabelen van het MSC1210-bord in een webpagina verwerkt en hoe via Internet variabelen op het bord kunnen worden gewijzigd. Verder tonen we hoe je een analoge temperatuursensor op het bord aansluit en welke code nodig is om de meetwaarden via de webserver wereldwijd toegankelijk te maken.
Webpagina’s
Als na het volgen van de procedure in het eerste artikel over de micro WEBserver het bord en de netwerkkaart correct functioneren, willen we natuurlijk ook graag (meet)gegevens op Internet te voorschijn toveren. Met de micro WEBserver kan dat dus via een webpagina. Websites worden met de taal HTML opgesteld. HTML-code kan met iedere willekeurige tekst-editor geschreven en bewerkt worden.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Reacties worden ingeladen...