Elektor Team
Over dit artikel

Meten & weten

22 (+ 1 extra) oscilloscopen getest van € 159,- tot meer dan € 33.000,-

Meten & weten
Elektronici kunnen niet zonder: de oscilloscoop is hun beste maatje. Heeft u nog geen ‘scoop’ of bent u binnenkort toe aan een nieuwe? Wij brengen u het overzicht dat helpt bij het kiezen van het juiste apparaat!
Vroeg of laat zal iedereen die met elektronica werkt met een oscilloscoop in aanraking komen. Dat kan een instrument zijn dat voor zeer specialistische metingen bij professionele toepassingen wordt ingezet, of gewoon een apparaat dat u voor thuis wilt schaffen. En natuurlijk alles daar tussenin.
In dit artikel geven wij u aan de hand van een uitgekiende selectie oscilloscopen inzicht in het aanbod en de prestaties van een zeer brede reeks instrumenten. We nemen de apparaten met u onder de loep en geven aan wat zoal het verschil uitmaakt. In een concluderend advies zetten wij de belangrijkste aandachtspunten nog eens op een rij.
Selectie
Op het eerste gezicht lijkt het actuele aanbod aan oscilloscopen té groot om een compleet overzicht te kunnen geven. Het maken van een verantwoorde keuze bij de aanschaf lijkt zelfs onmogelijk. Bij de meeste fabrikanten bestaat het assortiment echter uit slechts een paar basistypen die met verschillende specificaties leverbaar zijn.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Reacties worden ingeladen...