Over dit artikel

Solid-state windrichtingsmeter

Warmteverplaatsing meten met drie NTC's

LABSPROJECT
Gebaseerd op een LABS project | September 2012 | Hier te vinden
Solid-state windrichtingsmeter
Het meten van temperatuur, luchtdruk en vochtigheid is met de moderne elektronische sensors niet zo moeilijk meer. Voor windrichting en windsnelheid zijn echter nog steeds elektromechanische omzetters nodig, dus bewegende onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn. Met de hier beschreven methode is het mogelijk met slechts enkele componenten een echte elektronische windrichtings- en windsnelheidsmeter te bouwen.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Hyperlinks
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Componenten
Download de BOM lijst
De BOM (Bill of Materials) lijst van Elektor is de meeste complete lijst met benodigdheden voor alle Elektor LABS projecten. Deze lijst is completer dan wat we kunnen publiceren in ons magazine en is geupdate met alle nieuwste componenten. Als lezer kunt u deze lijst hier downloaden.

Meer weten over onze BOM lijst? Lees het BOM lijst artikel voor alle informatie.
Component list
Onderdelenlijst
R1...R3 = NTC 200 k, Hygrosens CON-TS-NTC-204 (Conrad-bestelnr. 502369)
R4,R5,R6 = 180 k (SMD 0805)
R7 = 4k7 (SMD 0805)
R8 = 0 Ohm, zie tekst (SMD 0603)
C1 = 100 n (SMD 0805)
T1 = 2N2219A (TO-39)
K1 = 2x5 4-polige SMD-header, steek 2,54 mm
Print 120635-1
Reacties worden ingeladen...