Over dit artikel

Luchtvervuilingsmonitor

rookt daar iemand op het toilet?

Luchtvervuilingsmonitor
De kwaliteit van de lucht die we inademen zou ons allemaal zeer ter harte moeten gaan. We weten allemaal dat fijnstof in de lucht astmapatiënten de hele nacht wakker houdt, maar ook de aanwezigheid van bepaalde gassen kan erg schadelijk zijn. Dit project meet de aanwezigheid van vervuilende gassen in de lucht en laat een alarm klinken als de concentratie een bepaald niveau overschrijdt, bijvoorbeeld wanneer iemand een sigaret opsteekt…
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Hyperlinks
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Componenten
Download de BOM lijst
De BOM (Bill of Materials) lijst van Elektor is de meeste complete lijst met benodigdheden voor alle Elektor LABS projecten. Deze lijst is completer dan wat we kunnen publiceren in ons magazine en is geupdate met alle nieuwste componenten. Als lezer kunt u deze lijst hier downloaden.

Meer weten over onze BOM lijst? Lees het BOM lijst artikel voor alle informatie.
Component list

Onderdelenlijst

Weerstanden:

R1,R2 = 10 k

R3,R4 = 1 k

R5,R6,R7 = 220 Ω

Condensatoren:

C1 = 100 n

Halfgeleiders:

D1 = BAT85

IC1 = TGS2600

LED1...3 = LED, 3 mm, rood

T1 = BS170

Diversen:

BUZ1 = PS1420P02CT

K1,K2 = 17-polig busstrip, steek 0,1" (voor de ESP32 Pico Kit)

S1 = druktoets voor printmontage, 6x6 mm

Print 170182-1 (Elektor Shop)

ESP32 Pico Kit (Elektor Shop)

Reacties worden ingeladen...