Ultra-miniatuuraccu in SMD-uitvoering

9 januari 2019, 16:11
Superkleine SMD-accu’s. Afbeelding: FDK.
 
Superkleine SMD-accu’s. Afbeelding: FDK.
 
De Japanse onderdelenfabrikant FDK is begonnen met de verspreiding van samples van piepkleine, op oxide gebaseerde SMD -accu’s van vaste stof. Het kathodemateriaal bestaat uit lithium-kobalt-pyrofosfaat (Li2CoP2O7), dat is ontwikkeld in samenwerking met Fujitsu Laboratories.

Omdat mobiele toepassingen voor het IoT en allerlei gadgets steeds verder worden ontwikkeld en overal worden ingezet, worden er steeds grotere eisen gesteld aan batterijen en accu’s. Vooral factoren zoals grote energiedichtheid, stabiliteit en veiligheid bij de kleinst mogelijke afmetingen worden steeds belangrijker. Juist daar kunnen vaste stof-accu’s scoren als voeding voor de volgende generatie. De elektrochemische eigenschappen van het kathodemateriaal lithium-kobalt-pyrofosfaat (Li2CoP2O7) maken juist die grote energiedichtheid, superieure veiligheid en lange levensduur mogelijk.

FDK heeft een ultra-miniatuur vaste stof-accu ontwikkeld met een grote nominale spanning en is eind vorig jaar begonnen met de verspreiding van monsters. Het gaat daarbij om een SMD , die met de gangbare volautomatische bestukking voor miniatuurapparaten kan worden verwerkt, wat kosten en ruimte op de print bespaard.

Technische gegevens:
  • SMD-uitvoering, afmetingen 4 x 2 x 2 mm (LxBxH)
  • Hoge nominale spanning van 3,0 V
  • Grote capaciteit van 140 μAh
  • Grote energiedichtheid van 26 mWh/cm³
  • Groot bedrijfstemperatuurbereik van -20… +105°C
  • Grote veiligheid en milieuvriendelijkheid
  • Gebruik van niet-brandbare materialen
  • Stabiel gesinterd ceramiek (sulfidevrij)

Typische toepassingen zijn apparaten, die kleine afmetingen, grote capaciteit en een groot temperatuurbereik eisen. Deze SMD ’s zijn ideaal voor IoT-toepassingen of als noodvoeding voor RTC ’s (Real Time Clock), SRAM 's, low power-µC’s en ook voor toepassingen die moeten werken onder ruwe omstandigheden tot en met het vacuüm. Op dit moment wordt gewerkt aan het vergroten van de capaciteit. Samples met een grotere capaciteit worden verwacht in april 2019.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items