Ontwikkelplatform voor besturing automotive toepassingen

11 april 2017, 11:06
Ontwikkelplatform voor besturing automotive toepassingen
Ontwikkelplatform voor besturing automotive toepassingen
Automotive Open System Architecture (AUTOSAR) is een wereldwijd automotive consortium dat een open, gestandaardiseerde software-architectuur probeert in te voeren voor automotive elektronische besturingseenheden (ECU's). Maar, zoals altijd bij industriële consortia en standaards, niet alle geïnteresseerde partijen staan erachter, en, om het nog ingewikkelder te maken, niet alle toepassingen hebben AUTOSAR nodig.

Met dit in gedachten heeft NXP zijn S32K1 familie van schaalbare ARM Cortex-M chips samen met een pakket van tools en software van automotive kwaliteit gelanceerd. Om te beginnen zullen de chips worden uitgerust met 128KB-2MB flashgeheugen. Alle familieleden hebben ISO KAN FD, CSEc-hardwarebeveiliging, ASIL-B-ondersteuning en een ultra-laag vermogensverbruik.

In toepassingen waar het gebruik van AUTOSAR niet verplicht is, biedt het S32K-platform een weg voor eigen ontwikkeling met een gratis, gekwalificeerde software ontwikkelkit (SDK) van automotive kwaliteit, waarmee rapid prototyping met een eenvoudige drag-and-drop-interface mogelijk is. Voor AUTOSAR-toepassingen is NXP’s MCAL en OS ondersteuning uitgebreid met nieuwe Complex Device Drivers (CDD) en is een nieuwe S32K-starterkit gratis beschikbaar voor evaluatie.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items