Elektor-webinar: Fun met NFC

6 mei 2015, 09:29
Elektor-webinar: Fun met NFC
Elektor-webinar: Fun met NFC
Binnenkort organiseren Elektor Academy & element14 weer een gezamenlijk webinar. Ditmaal is het onderwerp NFC-gateways. In dit webinar zal presentator Clemens Valens laten zien hoe gemakkelijk u een contactloze verbinding kunt opzetten tussen uw eigen circuits en uw smartphone. Moderne smartphones hebben steeds vaker een NFC-interface waarmee  o.a. RFID-tags kunnen worden uitgelezen of gegevens kunnen worden uitgewisseld met een ander NFC-apparaat. Met de NFC-gateway van Elektor die is gepubliceerd in mei 2015 kunt u de mogelijkheden van uw eigen smartphone te verkennen.

Maar dat is nog niet alles. Met het ingebouwde tag-IC kunt u gegevens over een seriële interface lezen en schrijven via eenvoudige commando's, met de hulp van een ATmega328 die de communicatie verzorgt. Bekijk dit webinar om te ervaren hoe u dit alles en nog veel meer kunt doen.
Clemens Valens is technisch manager van het Elektor-lab en publiceert regelmatig artikelen in Elektor. Hij heeft bijna 20 jaar ervaring in het ontwerpen van embedded systemen en momenteel houdt hij zich bezig met geluidssynthese-technieken, rapid prototyping en de popularisering van technologie.
Deelname aan dit webinar is geheel gratis. U hoeft u alleen maar te registreren via onderstaande link.

Webinar: Fun with NFC
Datum: Donderdag 28 mei 2015
Tijd: 16:00 uur
Presentatie: Clemens Valens (Elektor-lab)
Taal: Engels

Meer info en registreren
gerelateerde items