Binnenkort organiseren Elektor Academy & element14 samen het 24ste gezamenlijke webinar, dat betekent dat we hiermee onze tweede verjaardag vieren!

Tegenwoordig is het vrij gemakkelijk om op basis van een Arduino UNO een schakeling te bouwen en de bijbehorende software te schrijven met behulp van de vele bibliotheken en voorbeeld-software die hiervoor bechikbaar zijn. Als men hetzelfde wil realiseren met Embedded Linux, dan wordt de zaak meestal een stuk ingewikkelder.

In dit Engelstalige webinar laat presentator Robert Berger zien hoe je voor een reeds ontworpen prototype code voor Embedded Linux schrijft om ermee te communiceren. Hierbij worden bewust geen Arduino wrappng libraries voor Linux gebruikt, omdat deze vooral zijn ontworpen voor hobbytoepassingen en niet voor industrieel gebruik. De in het webinar gebruikte hardware is daarmee in staat om signaalniveaus van een  Arduino UNO (shield) te converteren naar een Beagle Bone en vice versa van een Beagle Bone (cape) naar een Arduino UNO.

Het webinar bestaat uit een presentatie van circa 30 minuten, waarna er gelegenheid is tot het stellen van vragen.
Deelname aan dit webinar is geheel gratis. U hoeft u alleen maar te registreren via onderstaande link.

Webinar: From Arduino Uno to BeagleBone Black (and back)!
Datum: Donderdag 17 april 2014
Tijd: 16:00 uur
Presentatie: Robert Berger (Reliable Embedded Systems)
Taal: Engels

Meer info en registreren