Ondanks de uitdagingen door COVID-19 waaraan de wereldeconomie de afgelopen twee jaar het hoofd moest bieden lijkt de halfgeleiderindustrie het prima te doen. Hieronder duiken we in enkele details van de halfgeleider verkoophausse van 2022. Ook informeren wij u over de nieuwe studio van Elektor, evenals over onze plannen betreffende aankomende branche-evenementen zoals Embedded World 2022 en WEEF 2022.
 
News Byte Semiconductor Sales Boom

Halfgeleider verkoophausse

Terwijl veel industrieën nog steeds aan het bijkomen zijn van de gevolgen van de COVID-19-pandemie lijkt de halfgeleiderindustrie zich juist in het midden van een verkoophausse te bevinden. Volgens een nieuw rapport https://www.semiconductors.org/global-semiconductor-sales-increase-32-4-year-to-year-3-4-month-to-month-in-february/ van de Semiconductor Industry Association schoot de wereldwijde halfgeleiderverkoop tussen februari 2021 en februari 2022 omhoog met 32,4%. In de februari 2022 bereikte de omzet $ 52,4 miljard. Benieuwd hoe het per regio is gegaan? De omzet in Noord- en Zuid-Amerika steeg met 43% op jaarbasis. En deze steeg met 29,3% in Europa, 21,8% in China, 21,6% in Japan en 41,4% in Asia Pacific. Dit betekent dat veel technische consultants in onze community deze lente en zomer veel werk onderhanden zouden moeten hebben.

Elektor Studio Update + Lab Talk

Naast het lanceren van nieuwe projecten en het bewerken van artikelen zijn de technici en redacteuren van Elektor onlangs bezig geweest met het opzetten van een nieuw lab en videostudio in Aken, Duitsland. Op de bijgevoegde foto ziet u Jens Nickel (hoofdredacteur) en Mathias Claussen (senior engineer) een deel van de studioapparatuur testen. Ze gebruiken de ruimte voor hun maandelijkse livestream, Elektor Lab Talk.
 
Elektor Studio (Semiconductor Sales Boom News Item)

De volgende uitzending zal zich richten op PCB’s en microcontrollers. Doe live mee op 28 april 2022. Stel uw vragen!

Elektor aanwezig op Embedded World 2022

Vanwege COVID-19 werd de vakbeurs Embedded World in 2021 volledig online georganiseerd. Gelukkig wordt het nu van 21 tot 23 juni een live-evenement in Neurenberg, Duitsland. Bent u van plan om aanwezig te zijn? Bezoek Elektor technici, redacteuren en klantmanagers op Booth 4A-646 in Hal 4A. Abonneer uzelf op Elektor's Embedded World tag voor updates!

WEEF 2022

De “pionieer edition” van het World Ethical Electronics Forum (WEEF) die in november 2021 plaatsvond was een succes. Het evenement, met sprekers ter plaatse en op afstand, inspireerde innovators uit de elektronicasector vanuit de hele wereld tot een open discussie over ethiek en SDG's. WEEF 2022, gepland voor november, zal voortbouwen op het momentum van vorig jaar, en in aanloop daarnaartoe zullen we tot nadenken stemmende ethische artikelen, interviews en peilingen publiceren. Hier zijn een paar links naar recente artikelen. Laat ons weten wat u ervan vindt:
   
Blijf op de hoogte voor meer!

Meer over halfgeleiderverkoop, WEEF 2022 en meer

Door uzelf te abonneren op Elektor's wekelijkse Electronics News Byte tag ontvangt u tijdig updates over de onderwerpen als in dit artikel, waaronder halfgeleider verkoop, Embedded World en WEEF 2022. En vergeet niet om onze wekelijkse E-Zine te lezen voor doe-het-zelf elektronicaprojecten, nieuwsberichten en productreleases.


Vertaling: Marc Gauw