De Tactigon Skin van het in Milaan (Italië) gevestigde Next Industries is een innovatieve draagbare bewegingssensor en gebaarbesturing met kunstmatige intelligentie (AI). Massimiliano Bellino (CEO) had onlangs een gesprek met Arthur Lampe (Start-Up Investment Manager, Elektor) over de technologie van zijn bedrijf, zijn doelstellingen voor 2020, en meer.
 

Arthur Lampe: Vertel ons iets over Next Industries.

Massimiliano Bellino: Next Industries is een in Milaan gevestigd bedrijf met competentie in IIoT en wearables. In de afgelopen jaren zijn er meer dan 5000 apparaten verkocht in een groot aantal branches, waaronder bewaking van gebouwen, besturing van robot het meten van sportprestaties – dus overal waar het gaat om beweging. Wij willen gebruikers met onze producten nieuwe ervaringen bieden en apparaten op een ecologische verantwoorde, duurzame manier produceren.

 
Lampe: Waarom hebt u het bedrijf opgericht?
Massimiliano Bellino (CEO, Next Industries)
Massimiliano Bellino
(CEO, Next Industries).

Bellino: Omdat we geloven in de toekomst van de mens-machine interface en in natuurlijke gebruikersinterfaces zoals stem en gebaren. En we geloven in de theorieën van Jeremy Rifkin (bijv. The End of Work).
 

Lampe: Uw bedrijf heeft dus expertise in AI en het ontwikkelen van oplossingen voor gebaarbesturing. Welk probleem pakt u aan of lost u op met uw producten en diensten? Wat maakt uw technologie speciaal?

Bellino: De meestvoorkomende gebruikersinterfaces – zoals muis en joystick – zijn niet ‘natuurlijk’. We leven in een 3D-wereld, maar we gebruiken nog steeds 2D-apparaten. Bovendien: voor applicaties zoals een 3D-muis is het erg belangrijk om handsfree apparaten te hebben.
Onze producten hebben een ergonomische vormfactor, zodat ze goed draagbaar zijn. Het is handsfree en fingerfree, zodat gebruikers op een heel natuurlijke manier kunnen bewegen. We hebben een AI-algoritme. Dankzij onze software-layer kunnen we verschillende gebaren (zelfs complexe) herkennen, zoals cirkels, vierkanten en scrolls. En niet in de laatste plaats is onze oplossing programmeerbaar met de Arduino SDK.

Lampe: Op welke markt richt u zich vooral?

Bellino: We richten ons primair op de ‘maker’-markt omdat ons apparaat een platform is. Dat betekent dat we op zoek zijn naar industriële en onderzoekspartners om ons te helpen TACTIGON SKIN aan te passen voor verschillende applicaties (dus om ‘verticale’ oplossingen te vinden). Zo hebben we bijvoorbeeld samengewerkt met COMAU (onderdeel van de FCA Group) op het gebied van robotica, Nokia/Orange op het gebied van camera-afstandsbesturing en de universiteit van Kaiserslautern op het gebied van dronebesturing en robotica.
 

TACTIGON SKIN motion and gesture control with AI
TACTIGON SKIN.
Lampe: Vertel ons over uw team en het belang van uw vestiging in Milaan.

Bellino: We zijn een groep van acht mensen, met verschillende vaardigheden en expertise. Sommigen van ons hebben al ervaring als ondernemer. In ons team hebben we competentie in verkoop en marketing, productontwikkeling en onderzoek. Ons bedrijf is ook ISO9001-conform (via DNV), met een certificering in 2016.
We zijn gevestigd in Milaan in de regio Lombardije, het technische hart van Italië, waar u de Polytechnische Universiteit van Milaan, mode- en mechanische industrie vindt. Wij zijn open-minded mensen die gewend zijn om samen te werken met partnerbedrijven wereldwijd. Maar we vinden dat we ons moeten richten op Duitsland (de belangrijkste industriële markt in de Europese Unie) en de Verenigde Staten (de belangrijkste markt voor venture capital).


Lampe: Wat zijn uw doelstellingen voor 2020?

Bellino: We hebben twee productgroepen: apparaten voor data-acquisitie en wearables. Wat de eerste groep betreft, hebben we in de afgelopen drie jaar 5000 eenheden verkocht en in 2020 willen we de omzet verhogen tot € 700.000. Wat de tweede groep betreft, is Tactigon ONE onze eerste wearable en in 2020 willen we een omzet van € 150.000 bereiken. Binnenkort lanceren we een nieuw product, Tactigon Skin, via een Kickstarter-campagne, en ons doel is € 100.000.

 

Next Industries heeft zich onlangs aangesloten bij het Elektor Investment Program dat start-ups helpt hun bedrijf op te schalen. Bezoek de EIP-pagina voor meer informatie over het programma en voor informatie over deelname.


Geïnteresseerd in start-up mogelijkheden op elektronica-gebied? Kijk dan op de Fast Forward-pagina van Elektor voor meer informatie.