Alleen origineel eigen werk graag

24 mei 2016, 10:50
Alleen origineel eigen werk graag
Alleen origineel eigen werk graag
Elektor Labs is een online publicatieplatform voor elektronische zelfbouwprojecten. Iedereen kan hier één of meer projectpagina's maken en zijn of haar werk presenteren. Meestal is zo’n project een oplossing voor een eigen probleem, soms is het een nieuwe versie van een bestaand apparaat, soms alleen een creatief idee; het maakt niet uit wat het is, zolang het maar uw eigen originele werk is. Helaas houdt niet iedereen zich aan die regel.

Dit is een voorbeeld van zo’n project. Hier is degene die het geplaatst heeft er heel helder over, maar hij heeft wel een afbeelding toegevoegd die van iemands website is gehaald, zonder om toestemming te vragen en zonder vermelding van de bron. En dan heeft hij ook nog toegevoegd:

“Ik heb het lang geleden van het internet geplukt dus doe er mee wat je wilt.“

Maar dat iets op het Internet staat, betekent niet dat je er zomaar alles mee kunt doen. En dat verandert niet als je het lang geleden van het net hebt gehaald. Zorg altijd voor een fatsoenlijke bronvermelding en vraag altijd om toestemming als je het werk van iemand anders publiceert. We willen allemaal dat de mensen onze copyrights respecteren en dus moeten wij ook de copyrights van anderen respecteren.

Lees verder op Elektor Labs...
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items