Amazon presenteert maanlander die zelf waterstof tankt

13 mei 2019, 16:27
Amazon presenteert maanlander die zelf waterstof tankt
Amazon presenteert maanlander die zelf waterstof tankt
Jeff Bezos heeft het model van een maanmodule gepresenteerd en daarmee ook zijn visie op de toekomst. De oprichter van de Amazon wil de maan en zijn hulpbronnen ontginnen. Zo is de maanmodule geschikt om maanauto's te vervoeren en mogelijk zelfs mensen. Hij heeft ook al een idee hoe de maanvoertuigen bij te tanken.

De zogenaamde Blue Moon kan zo’n 6,5 ton aan lading meenemen. Concreet zijn dat zijn vier maanauto's, wetenschappelijke apparatuur en mogelijk een crew. Het gevaarte wordt de lucht in geschoten via een raket met waterstof als brandstof.

De maandlander zal waarschijnlijk naar de polen van de maan vliegen, waar in de kraters watervoorraden zitten in de vorm van ijs. De nieuwe maanmodule zou deze reserves willen aanboren. "We kunnen vloeibare waterstof uit het water op de maan winnen en de voertuigen op het maanoppervlak ermee bijtanken", aldus Bezos.

Een jaar geleden had Bezos al gezegd dat de Blue Origin zijn belangrijkste project is. Hij vindt de ontwikkeling van de ruimte noodzakelijk om een toekomstige energiecrises te voorkomen. De maan is dichtbij en aantrekkelijk vooral vanwege zijn hulpbronnen.

De regering van Donald Trump heeft het zwaartepunt van de Amerikaanse ruimtevaart verschoven van Mars naar de Maan. De laatste keer dat Amerikaanse astronauten van de "Apollo 17"-missie op de maan landden was in 1972. Eind maart maakte de regering bekend dat de VS binnen vijf jaar weer astronauten naar de maan willen sturen, inclusief een vrouw. Mocht het nodig zijn, dan zouden ook commerciële partners worden ingezet om de doelen te bereiken.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items