De MERUS-familie omvat volledig geïntegreerde en schaalbare monolithische audioversterker-IC’s, multi-chip audio-versterkermodules (MCM’s) alsmede discrete audioversterker-driver-IC- en power MOSFET-oplossingen. De IC’s MA12040P (voor bedrijf bij 4...18 V) en MA12070P (voor bedrijf bij 4...26 V) zijn geschikt voor batterijgevoede luidsprekers, radio- en docking-luidsprekers en multiroom- en thuisbios-systemen.

Beide IC’s beschikken over geïntegreerd digitaal vermogensmanagement met een algoritme dat de schakelfrequentie en modulatie dynamisch aanpast om vermogensverlies en EMC over het gehele uitgangs-vermogensbereik te optimaliseren. Geïntegreerde D/A-converters maken een digitale I2S-audiostream-ingang mogelijk.

De versterkers ondersteunen bemonsteringsfrequenties van 44,1...192 kHz en bieden bescherming tegen DC-spanningen, kortsluiting, overtemperatuur en onderspanning. Flexibele power-mode profielen maken het gebruik van multilevel-schakeltechnologie mogelijk voor zeer geringe vermogensverliezen of zeer hoge audioprestaties. Naast IC’s met digitale ingang zijn er ook uitvoeringen met analoge ingang: de MA12040 en MA12070.

Er is ook een eenvoudige audio-evaluatiekit beschikbaal (EVAL AUDIO MA12070P, die alles bevat om een 2 × 80 W multilevel klasse D-versterker (MA12070P) aan de tand te voelen. De IC’s zijn speciaal ontworpen voor filterloze en audioversterkers zonder koellichaam.