Basler en congatec gaan technologisch partnerschap aan

13 november 2018, 09:00
Image: congatec
Image: congatec
Embedded vision gemakkelijk gemaakt

congatec, een toonaangevende leverancier van gestandaardiseerde en op maat gemaakte embedded computerkaarten en –modules, en Basler, de wereldwijd vooraanstaande fabrikant van industriële camera’s, zijn een technologisch partnerschap aangegaan. Het doel van de samenwerking is klanten optimaal op elkaar afgestemde x86- en ARM -componenten te bieden voor embedded vision-toepassingen. Klanten zullen profiteren van vereenvoudigde werkwijzen en versnelde integratie van componenten en geoptimaliseerde service en ondersteuning. De functioneel gevalideerde slimme vision-componenten vallen in de praktijk op door hun toegenomen bedrijfszekerheid en langdurige beschikbaarheid.
 
“Dit technologisch partnerschap gaat de embedded vision-markt totaal veranderen,” zegt Jason Carlson, CEO van congatec. “Basler en congatec, twee Duitse bedrijven met een soortgelijke filosofie en visie, kunnen met deze samenwerking nieuwe toegevoegde waarde creëren. Wij brengen de technologie vooruit en zetten de standaard in onze bedrijfstak. De combinatie van onze deskundigheid in industriële beeldverwerking en embedded computertechnologie kan heel nieuwe mogelijkheden openen voor onze klanten.”
 
“In de komende paar jaar zullen er meer en meer embedded vision-oplossingen verschijnen op de markt. Dat zullen kleinere, lichtere en strakker geïntegreerde ontwerpen zijn op het vlak van embedded computing. Ze zullen het mogelijk maken dat vision-toepassingen, die eerder alleen stationair bestonden, mobiel of draagbaar worden. Embedded vision zal ook helpen om bestaande vision-systemen meer kosteneffectief te implementeren en het zal nieuwe toepassingsgebieden openleggen, waar nu nog geen gebruik van cameratechnologie mogelijk is. Daarom het is goed om nauw samen te werken met de vooraanstaande embedded computerfabrikanten,” verklaart Alex Temme, General Manager Module Business bij Basler.
 
“Gezien de toenemende vraag naar cameratechnologie op kaart-niveau in en aan apparatuur, machines en allerlei systemen, is het essentieel dat Basler’s driver-pakketten voor sensorbesturing en beeldacquisitie optimaal worden geharmoniseerd met onze embedded kaarten en modules. Wij gaan nu garanderen dat dit het geval is vanaf dag één van ons technologische partnerschap met Basler,” verklaart Christian Eder, Director Marketing bij congatec.
 
“Componenten die optimaal zijn geharmoniseerd en daarom gemakkelijk te integreren zijn, tonen de hoge kwaliteit aan van ‘Made in Germany’-ontwikkelingen. Daarom ben ik heel blij dat we onze goede zakelijke relatie, die al jaren bestond, nu uitbreiden tot een technologisch partnerschap. De industrie heeft behoefte aan embedded beeldverwerking die bij elkaar past,” zegt Gerrit Fischer, Head of Product Market Management Embedded Vision bij Basler.
 
De eerste resultaten van dit nieuwe partnerschap zullen te zien zijn bij de congatec-stand (402 in hal B5) bij electronica. Het slimme embedded beeldherkenningsplatform voor gezichtsdetectie is gebaseerd op Basler’s dart cameramodule met USB 3.0 en conga-PA5 Pico- ITX -kaarten met 5e generatie Intel®-, Atom®-, Celeron®- en Pentium®-processors. Andere kits gebaseerd op congatec-kaarten en Basler-modules met MIPI- CSI , GigE-vision of andere relevante interfaces zullen volgen. Ook de pylon-camerasoftware gaat door congatec worden geïntegreerd als standaard software in kits die daar geschikt voor zijn.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items