Betrouwbaardere weerstanden door bedekkende siliconenlaag

3 mei 2016, 22:05
Betrouwbaardere weerstanden door bedekkende siliconenlaag
Betrouwbaardere weerstanden door bedekkende siliconenlaag
Als elektronicus zou je denken, dat aan het gewoonste van alle onderdelen, de weerstand, geen werkelijke verbeteringen meer te verwachten zijn, en al helemaal niet aan de bedrade types. Maar nu is Vishay Intertechnology op de markt gekomen met een nieuwe serie axiale dikkefilm-weerstanden met gewone aansluitdraden, die dank zij een vlamwerende siliconenlaag duidelijk meer betrouwbaar zijn.

Deze high-end-weerstanden van het type FHV Axial worden gemaakt voor ongewoon hoge spanningen tot 15 kV en zijn gedacht voor impulsbelastingen in industriële netvoedingen of voor laboratorium- en medische toepassingen. De nieuwe weerstanden hebben een bijzonder robuuste structuur met een weerstandselement op basis van een hoge-temperatuur-ceramieklaag en een aluminiumkern met een hoge concentratie van 96%. Dankzij de bijzondere bedekkende siliconenlaag doorstaan de weerstanden ook duidelijke overbelasting zonder thermische of mechanische schade.

De weerstanden van de axiale FHV-serie zijn leverbaar in een niet-inductieve uitvoering in het weerstandsbereik 100 Ω tot 10 GΩ met toleranties tot een ondergrens van ±1% en temperatuurcoëfficiënten van maximaal ±100 ppm/K. Er zijn typen voor een vermogen van ¼ W tot 4 W bij +70 °C en 125 mW tot 2 W bij +125 °C. De weerstanden zijn RoHS-compliant en halogeenvrij en zijn voorzien van vertinde koperdraden.
Ze zijn meteen leverbaar, niet alleen als Samples, maar ook in massaproductie.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items