Heeft je elektronica-werkruimte een voorjaarsschoonmaak nodig? Heb je tientallen printplaten in dozen gepropt of staat je werkbank vol met rommel? We hebben een oplossing voor je. In de "bonus editie" van Elektor Magazine (maart / april 2021), presenteren we een interessant artikel dat je zal inspireren om je printplaten te organiseren. Download het artikel van Derek Runberg (SparkFun), " Eenvoudig printplaten organiseren", voor alle handige details.
 
Download Declassified Edition

Handige printplaat organisatie

Het organiseren van printplaten hoeft niet ingewikkeld te zijn. Het is zelfs niet duur! Zoals Runberg uitlegt, heb je alleen een klittenband en een beetje creativiteit nodig om wat orde te brengen in je thuislaboratorium.
 
"Boven mijn bureau heb ik lades met al mijn andere componenten en daaronder een stel monitoren", schrijft Runberg. "Er is een ruimte tussen de twee die nodig door iets opgevuld moest worden. Ik heb een kort stuk vloermateriaal van een vorig project op maat gemaakt, een volledige lengte klittenband aan het bord toegevoegd en het vervolgens aan de muur geschroefd. Ik heb toen al mijn Qwiic-borden over de hele lengte op het klittenband geplakt. Ze waren zichtbaar, toegankelijk en binnen handbereik wanneer ik ze nodig had."
 
DIY Circuit Board Organization
De afgewerkte en toegankelijke Qwiic-opslagruimte..
Probeer deze oplossing in je werkruimte of thuislab. Als je alles hebt opgeruimd en op orde hebt, kun je overwegen om afbeeldingen van je werkruimte te delen in de opmerkingen onder dit artikel. Succes!

Bonus editie: wordt vervolgd

Vorige week publiceerden we het artikel, "Must-haves voor je elektronische werkruimte." Benieuwd naar alle andere onderwerpen die Elektor en SparkFun voor jou in petto hebben? Over een week presenteren we je het volgende artikel. Zet het in je agenda! En vergeet niet alle SparkFun-producten te bekijken die we in de Elektor-winkel ​hebben.

Vertaling: Hans Adams