Een DC/DC-controllerchip van Taiwan Semiconductor kan in buck-, buck/boost- en SEPIC-modusworden gebruikt en is geschikt voor voedingsspanningen van 4,5 tot 42 V.

De uitgang van de TS19501CB10H levert een geregelde stroom voor het aansturen van LED’s. Omdat de uitgangsspanning daarbij afhankelijk van het aantal in serie geschakelde LED’s zowel boven als onder de ingangsspanning kan liggen, is een controller nodig die zowel in boost, buck/boost- en SEPIC-modus gebruikt kan worden. De typische uitgangsstroom bedraagt daarbij 150 mV/Rcs (150 mV is de interne referentiespanning).

 
De ene LED in het schema representeert een serieschakeling van meerdere LED’s.

De maximale uitgangsstroom hangt af van de gebruikte externe MOSFET. Volgens de datasheet haalt de driver bij voeding met 14 V en een capacitieve belasting van 1 nF een stijgtijd van 40 ns. De converterfrequentie kan met RT op waarden van 70 kHz tot 700 kHz worden ingesteld. Bovendien wordt met behulp van (bewuste) jitter het stoorvermogen over een breed frequentiebereik verdeeld zodat het gemiddelde stoorniveau wordt gereduceerd.

Voor dimdoeleinden kan het IC de uitgangsstroom met behulp van een stuurspanning (0...1,6 V) of rechtstreeks via een aangelegd PWM-signaal tussen 0 en 100% instellen. Via een NTC kan dit ook voor temperatuurcompensatie worden gebruikt.
Foutsituaties kunnen met een open drain-pin worden gesignaliseerd. Het IC is beveiligd tegen te lage en te hoge ingangsspanning, uitgangs-overspanning en uitgangs-kortsluiting. De chip wordt geleverd in MSOP-10EP-behuizing.