Bouw je eigen logic analyzer

12 juli 2016, 12:00
De Franse firma Ikalogic ontwikkelt en produceert verschillende soorten logic analyzers. De meeste producten zijn kant-en-klare kastjes die je meteen kunt aansluiten en gebruiken. Maar Ikalogic heeft ook een heel leuk bouwpakket waarmee elektronicahobbyisten en studenten voor weinig geld hun eigen logic analyzer kunnen bouwen.

De Scanalogic-2 EDU KIT bevat alle onderdelen voor een 4-kanaals logic analyzer en digitale signaalgenerator, inclusief een vieraderige meetkabel met meetclips. Op de print zijn alle SMD's, inclusief de mini-USB-connector, al voorgesoldeerd. Het enige dat u nog zelf moet doen, is het solderen van de meegeleverde bedrade componenten.

De Scanalogic-2 EDU KIT is snel op te bouwen, zoals de bijgaande Elektor-video laat zien. Deze analyzer is perfect voor iedereen die begint met digitale elektronica en je kunt hiermee heel eenvoudig seriële protocollen decoderen en analyseren, zoals SPI, I2C, UART, 1-WIRE en CAN. De bijbehorende software ScanaStudio is beschikbaar voor Windows, Mac OS X en Linux. Deze is identiek aan de software voor de 'grote' analyzers van Ikalogic.
 
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items