Deze handige en goedkope functiegenerator type FG0085 wordt geleverd als bouwpakket en produceert signalen tussen 0 en 200.000 Hz met verschillende golfvormen: sinus, blokgolf, driehoek, zaagtand (op- en neergaand) en trapezium (op- en neergaand). Tevens kan de gebruiker zelf gedefinieerde golfvormen (AWG ) eenvoudig programmeren via USB. Er is ook een sweep-functie aanwezig, waarbij de start- en stop-frequentie en de sweep-snelheid kunnen worden ingesteld. Bij blokgolven kan de duty-cycle worden gevarieerd tussen 1% en 100%.

De DDS (Direct Digital Synthesizer) genereert ook servo test- en controle-signalen in microseconde-resolutie met instelbare pulsbreedte en amplitude. Een snelle en eenvoudige instelling van de frequentie (of periodetijd), amplitude en offset is mogelijk met behulp van de cijfertoetsen. Frequentie (periodetijd), amplitude en offset kunnen ook stapsgewijs aangepast worden met behulp van een rotary encoder (met instelbare stapgrootte.
 

Deze en veel andere functies maken deze betaalbare functiegenerator voor een prijs van circa € 50 een handig testapparaat voor elke hobbyist, student en homelab.

 
Opmerking: De kit van de FG085 bevat een kant-en-klaar voor- en achterpaneel. Op de print zijn alle SMD reeds voorgemonteerd. U hoeft alleen nog de bedrade componenten te monteren en solderen.