Hebt u het artikel over de Brainbox Arduino in het januari/februarinummer van Elektor gelezen? BrainBox Arduino is een robuuste versie van de Arduino Leonardo. Dankzij stevige schroefconnectors, diverse voedingsmogelijkheden, een on-board buzzer en een motordriver-IC voor directe motoraansturing, zijn voor de meeste toepassingen geen breadbords, extra IC’s of shields nodig. 
 
Hoewel de BrainBox Arduino (BBA) oorspronkelijk voor onderwijsdoeleinden werd ontworpen, is het board zo veelzijdig dat het ook voor veel andere elektronicaprojecten kan worden gebruikt. Iedereen kan de BBA in zijn eigen voorkeurs-programmeertaal programmeren, en dat zal weinig tijd kosten omdat alle voorbeeldprogramma’s voor vijf verschillende ontwikkelomgevingen zijn ontworpen.  
 
De layout van de BBA is bewust afgestemd op het IPO-principe: Input – Processing – Output. Bovenaan vindt u alle aansluitingen voor sensors, de verwerking gebeurt door een krachtige ATmega32U4-processor, en aan de onderkant bevinden zich de aansluitingen voor actuators.
 
De sensors en actuators worden rechtstreeks op stevige 5mm-schroefconnectors aangesloten. Alle sensoringangen kunnen zowel als analoge of als digitale ingang worden gebruikt. Iedere ingang heeft een eigen massa- en 5V-aansluiting. Er is ook een set standaard-Arduinoconnectors waar shields op kunnen worden aangesloten.
 
De BBA beschikt over diverse voedingsmogelijkheden waardoor deze voor veel toepassingen geschikt is.