Buck/boost-ladingspomp met watchdog- en reset-timer

25 juni 2017, 06:59
Buck/boost-ladingspomp met watchdog- en reset-timer
Buck/boost-ladingspomp met watchdog- en reset-timer
Er is weer eens een nieuwe spanningsregelaar toegevoegd aan de enorme verzameling die we al kenden. Dit keer gaat het om een multimode buck/boost-ladingspomp die werkt met een geschakelde condensator. Hij is geschikt voor ingangsspanningen in het bereik van 2,7V tot 38V en levert een vaste uitgangsspanning van 3,3V of 5V of een instelbare spanning tussen 2,5V en 5V. Hij heeft alleen drie kleine ceramische condensatoren nodig om te kunnen werken, er zijn geen spoelen nodig, zodat de opgewekte elektromagnetische storingen beperkt blijven.

De nieuwe chip, de LTC 3246 van Linear Technology door Analog Devices, heeft een geïntegreerde watchdog-timer en een reset-timer en kan een stroom van maximaal 500mA leveren bij een eigen verbruik van 20μA zonder belasting en slechts 1,5μA in shutdown-modus. De timing voor de reset- en watchdog-timers wordt aangepast, door condensatoren te verbinden met de RT- en WT-pen of door pennen met elkaar te verbinden. Er is een reset input met een nauwkeurige schakeldrempel die kan worden gebruikt als bewaking van de voedingsspanning, of kan worden geconfigureerd als resetknop.

Andere eigenschappen zijn stabiliteit met ceramische condensatoren, foldback-stroombegrenzing om excessieve stromen tijdens het opstarten te verhinderen, plus kortsluit- en thermische beveiliging. De LTC 3246 wordt geleverd in een compacte, thermisch verbeterde MSOP-behuizing met 16 aansluitingen.

Afbeelding beschikbaar gesteld door Analog Devices
Page description

Over Clemens Valens

Kwam in 2008 in dienst bij Elektor als hoofdredacteur Frankrijk; heeft zich daarna een tijdje met de Elektor websites bemoeid en is sindsdien actief in het lab als technisch manager. Is tevens redacteur voor Elektor UK/US en Elektor Online. >>

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items