De groeiende vraag naar printed circuit board assemblies (pcba’s) beantwoordt tbp met de investering in een extra state-of-the-art productielijn. Sinds oktober is deze op de hoofdlocatie in Dirksland operationeel. Tegelijkertijd is het totale productieproces dankzij slimme verbeteringen verder geoptimaliseerd.
 
De nieuwe lijn 5 is identiek aan de productielijnen 1 en 2, maar de nieuwste technologieën zorgen voor een modern machinepark en een nog efficiënter proces. Dankzij de inspanningen van vele tbp-collega’s en de machinepartners is de nieuwe straat in zeer korte tijd opgebouwd en met twee shifts in gebruik genomen.
 
De capaciteit is hierdoor aanzienlijk uitgebreid. In combinatie met andere aanpassingen kan tbp dezelfde hoge leveringsbetrouwbaarheid blijven bieden, ondanks de groeiende vraag. Een kijkje in de technische keuken...
 
Nauwkeurige assemblage met digitale positionering
In de nieuwste generatie pick & place-machines (MY300) is het centreermechanisme met elektrische verificatie-unit verwijderd waardoor de machine korter is geworden. De optische verificatie-unit (nu deel van de y-tafel) neemt de controle op juiste componenten volledig over. Na een korte overgangsperiode om de database hierop aan te passen, zal het plaatsen van componenten nog nauwkeuriger en sneller verlopen.
 
Ruimte voor de nieuwe lijn
Om plaats te maken voor de extra productielijn zijn de lijnen 3 en 4 voor kleine series en prototypes verplaatst naar de tbp-dependance op hetzelfde bedrijventerrein ‘De Watertoren’. Op de bovenverdieping vindt de fabricage van volledige behuizingen plaats.