Chipseasy: Onderdelen „elektronisch“ ordenen

22 februari 2017, 06:56
Chipseasy: Onderdelen „elektronisch“ ordenen
Chipseasy: Onderdelen „elektronisch“ ordenen
Dit is precies waar het moderne elektronici nog aan ontbrak: Een opslagsysteem, waarmee we het overzicht over onze kostbare voorraad van onderdelen kunnen behouden of zelfs voor het eerst een overzicht krijgen. Juist bij kleine onderdelen, zoals SMD ’s, weten we al snel niet meer, hoeveel we van wat in voorraad hebben en verspillen we veel tijd aan zoeken. Een magazijn voor kleine onderdelen met USB -aansluiting en WLAN rekent daarmee af.
 
Misschien vraagt u zicht af, waarom een opbergsysteem voor kleine onderdelen een USB -aansluiting zou moeten hebben. “Waar hep dat nou voor nodig?” De onderstaande video maakt snel duidelijk, welke enorme voordelen de ingebouwde elektronica precies heeft voor elektronici. Geen eindeloos gezoek meer en nooit meer tot de ontdekking komen dat u net de laatste 1kΩ-weerstand hebt gebruikt en bent vergeten om op tijd nieuwe componenten te bestellen. Dankzij de USB -aansluiting en de ingebouwde LED’s kunnen we elk onderdeel bliksemsnel vinden, doordat de computer het aanwijst met oplichtende LED’s.
 

Ook bij het sorteren van ingekochte componenten helpt deze slimme bewaarhulp met het selecteren, toewijzen en labelen van vakken.
De aluminium kast is 22x22x39,5 cm groot en biedt met zijn acht laden met elk 8x8 bakjes plaats voor in totaal 512 verschillende soorten onderdelen. We kunnen dus de complete E12-reeks van SMD -weerstanden in de formaten 0403, 0603, 0804 en 1206 kwijt in slechts een derde van het kastje. Dan blijft er dus nog ruim voldoende plaats voor condensatoren, diodes, transistors, LED’s en allerlei chips. In principe is zo’n systeem voldoende voor alle componenten in een klein elektronica-lab.
 
Natuurlijk is zoiets slims, dat ook nog eens stevig gebouwd is, niet echt goedkoop. De Kickstarter-campagne maakt instappen mogelijk vanaf 369 $. Er zijn zelfs voorgevulde kasten met verschillende inhoud voor verschillende prijzen. De campagne loopt nog twee weken en heeft al ongeveer 60 % van het heel bescheiden doelkapitaal van 20.000 $ gehaald. Dus wie orde nodig heeft en dat graag op een hightech-manier wil bereiken: sla nu toe, want het zou heel jammer zijn, als zoiets nuttigs niet zou kunnen doorgaan...

 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items