COMSOL brengt versie 5.5 uit van COMSOL Multiphysics®

18 november 2019, 16:50

COMSOL, toonaangevende leverancier van software voor multifysische modellering, simulatie en app-ontwerp, heeft de nieuwste versie van COMSOL Multiphysics® uitgebracht. De Design Module biedt in versie 5.5 een geheel nieuwe methode om ontwerpen op een schetsmatige manier op te zetten met gebruik van parameters voor de geometrieën. Nieuwe en verbeterde solvers versnellen een groot deel van de simulaties. Twee nieuwe modules, de Porous Media Flow Module en de Metal Processing Module, breiden de multifysische modelleringskracht van het softwarepakket verder uit.

Krachtig parametrisch schetsontwerp

De Design Module biedt een nieuwe schetsfunctie die het eenvoudig maakt om afmetingen en randvoorwaarden toe te wijzen aan vlakke tekeningen voor 2D-modellen en 3D-werkvlakken. "We hebben de nieuwe dimensions and constraints zorgvuldig geïntegreerd in de Model Builder, zodat het een natuurlijk onderdeel wordt van de COMSOL Multiphysics workflow," zegt Daniel Bertilsson, technologiemanager voor mathematica en computerwetenschap bij COMSOL. "De nieuwe schetsfunctie kan samen met de modelparameters in COMSOL Multiphysics worden gebruikt om de simulatie aan te sturen, of het nu gaat om een enkele run, parameterstudie of parameteroptimalisatie.”

Parametrische optimalisatie van de vloeistofstroom in een microklep met behulp van de nieuwe schetsfunctie met afmetingen en randvoorwaarden in de Design Module.

Nieuwe solvertechnologie voor akoestische simulaties

Ultrasone technologie wordt steeds belangrijker binnen diverse toepassingen, variërend van procestechniek en niet-destructief onderzoek tot consumenten-elektronica. Nieuwe functionaliteit op basis van de tijd-expliciete discontinue Galerkin-methode maakt het mogelijk om op efficiënte wijze multicore berekeningen van o.a. ultrasone geluidsvoortplanting uit te voeren. Dit kan zowel in vaste stoffen als vloeistoffen, inclusief demping en anisotropie. De methode heeft ook laagfrequente toepassingen, zoals in seismologie. De multifysische mogelijkheden kunnen naadloos lineaire elastische golfvoortplanting combineren in een vaste stof en de overgang naar een vloeistof als een akoestische drukgolf, en weer terug. De nieuwe elastische golffunctionaliteit is beschikbaar voor gebruikers van de Structural Mechanics Module, MEMS Module en Acoustics Module. De vloeistof-structuur-akoestiekkoppeling is beschikbaar in de Acoustics Module.


 

Geluidsverdeling in een auto-interieur opgelost met de eindige elementenmethode met behulp van een gespecialiseerde solver voor golfpropagatie-analyse. Rekenvoorbeeld voor 7 KHz.

Voor simulaties in het frequentiedomein is er een speciale solver voor golfpropagatie. Deze maakt het mogelijk om hogere frequenties (kortere golflengten) te verwerken met behulp van de eindige-elementenmethode. De nieuwe solver is geschikt voor de analyse van afgesloten constructies zoals een auto-interieur.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items