congatec lanceert de i.MX 8X op SMARC 2.0- en Qseven-modules

13 november 2018, 16:00
Image: congatec
Image: congatec
De nieuwe standaard voor 2- ... 4-watt toepassingen

congatec, een toonaangevende leverancier van gestandaardiseerde en op maat gemaakte embedded computerkaarten en –modules, presenteert nieuwe versies van zijn op de NXP i .MX 8 gebaseerde SMARC 2.0- en Qseven-modules op de beurs electronica (Hall B5, Booth 402). De nieuwe modules met de NXP i.MX 8X met hun kleine vormfactor breiden het bestaande assortiment van congatec’s i.MX8-producten uit, vooral op het gebied van ultra low-power en zeer betrouwbare industriële toepassingen. Met de bijzonder zuinige ARM Cortex A35-architectuur, bieden de i.MX 8X-modules uitstekende grafische en rekenkundige prestaties met 2 tot 4 processorkernen. Toepassingen voor deze nieuwe klasse van embedded computermodules met een energieverbruik van 2...4 watt en geschikt voor een temperatuurbereik van -40°C tot +85°C, domain resource partitioning  en real time, IEEE 1588 getrouwe Ethernet-ondersteuning voor IoT-apparaten zijn te vinden in de openlucht, in mobiele voertuigtoepassingen en in industriële IIoT- en Industry 4.0-apparaten, -machines en -systemen. 
 
“Gestandaardiseerde Computer-on-Modules van congatec bieden ARM -ontwikkelaars grotere ontwerpzekerheid en gemakkelijkere implementatie van de rekenkern ondanks toenemende complexiteit. Ze maken OEM-ontwerpen schaalbaar over de hele i.MX8-processorfamilie ook al zijn de NXP i.MX 8 QuadMax en de i.MX 8X varianten niet pen-compatibel,” verklaart Martin Danzer, Director of Product Management bij congatec. “Het veelomvattende software-ecosysteem voor onze toepassing-klare modules en klant-specifieke softwareservices uit één bron maken het voor ontwikkelaars gemakkelijk zich te concentreren op het ontwikkelen van hun toepassingen. Dat geldt zelfs voor compleet op maat ontworpen systemen. De ontwikkelaars kunnen ook kiezen voor een samenvoeging van de module en de dragende kaart.”
 
De diensten van congatec’s Technical Solution Center voor de nieuwe SMARC 2.0- en Qseven-modules met NXP i.MX 8X processoren reiken van het implementeren van High Assurance Booting (HAB) voor authenticatie van zowel bootloaders als OS-images met behulp van private- of public key-cryptografie, tot klant-specifieke BSP-adaptie en softwareonderhoud voor Linux en Android voor lange termijn. Verder omvatten de diensten de keuze van geschikte componenten voor dragende kaarten en compliantietests met snelle signalen, thermische simulaties, MTBF-berekeningen en debug-services voor klantspecifieke oplossingen. Het doel is klanten altijd te voorzien van de meest efficiënte en comfortabele technische ondersteuning, van ontwerpeisen tot en met massaproductie.
 
De eigenschappen van de SMARC 2.0- en Qseven-modules met NXP i.MX 8X
De nieuwe SMARC 2.0- en Qseven-modules voor het ruime temperatuurbereik van -40°C tot + 85°C zijn uitgerust met i.MX 8X-processors en maximaal 4 GB ultra low-power maar snel LPDDR4-geheugen. De belangrijkste verschillen tussen de 8X-varianten en de op de i.MX 8 QuadMax gebaseerde modules zijn de beschikbaarheid van 2 of 4 ARM Cortex-A35-processorkernen in plaats van de ARM Cortex-A53, geen ARM Cortex-A72-processors en 1 in plaats van 2 M4F MCU’s. Het resultaat is meer energie-efficiënte functionaliteit met een vermogensverbruik van minder dan 3 watt tijdens de normale verwerking. Op het 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items