congatec presenteert embedded platform voor real time-communicatie over Gigabit Ethernet

13 november 2018, 11:00
Image: congatec
Image: congatec
Real-time networking voor Industry 4.0

congatec, een toonaangevende leverancier van gestandaardiseerde en op maat gemaakte embedded computerkaarten en –modules, demonstreert de kracht van harde real time-communicatie over Gigabit-Ethernet op de beurs electronica 2018 (hal B5, stand 402). De demonstratie toont aan dat real time-data, de basis voor de meeste Industry 4.0-installaties, zelfs via een zwaar belast Ethernet op tijd kan worden verzonden. Dit is mogelijk door de integratie van het Time Sensitive Networking ( TSN )-protocol conform de IEEE 1588 Precision Time Protocol-specificatie met behulp van Pico- ITX kaarten met Intel® Atom® E3900 processors. Het systeem is ontworpen om real time-communicatie te garanderen via Ethernet verbindingen, waarmee ook de real time-functionaliteit van communicatieprotocols in hogere lagen, zoals DDS of OPC UA en andere industriële Ethernet-protocols wordt gewaarborgd.
 
congatec draait de live demo op meerdere conga-PA5 Pico- ITX -kaarten die videobestanden met hoge resolutie versturen als payload voor het Ethernet en tegelijkertijd tijdkritische data genereren en uitwisselen. 
 
In de demo kan de IEEE 1588 Precision Time Protocol Synchronization worden in- of uitgeschakeld om het verschil in communicatiegedrag te meten en zichtbaar te maken. Het IEEE 1588 Precision Time Protocol maakt nauwkeurige synchronisatie van gedistribueerde apparaten en fog-servers via Ethernet mogelijk. De maximale jitter kan afnemen tot in het nanosecondenbereik.
 
Om te voldoen aan de IEEE 1588-standaard beschikt elke Ethernet-interface over een in software gedefinieerde pin. Dit maakt deel uit van alle huidige Computer-on-Module-implementaties van congatec. Deze pin kan worden geconfigureerd als een input of als een output en wordt bestuurd door de bijbehorende Ethernet-controller. Zo wordt de implementatie van een op hardware gebaseerd IEEE 1588 timingprotocol voor krachtige real time-toepassingen mogelijk gemaakt.
 
Het embedded platform (zonder koelventilator) is gebaseerd op de Pico- ITX kaart conga-PA5 met Intel® Atom® processors en kan ook worden ontworpen met de COM Express Type 7-modules op basis van de nieuwste 16-core Intel® Atom® processors met de codenaam Denverton. Klanten kunnen daardoor profiteren van gevirtualiseerde embedded server-platforms met maximaal 16 processorkernen, waarmee ze, naast zeer flexibele, real time edge-services, ook alle mogelijke Industry 4.0- en M2M/IoT-services kunnen leveren. Ook infrastructuurcomponenten zoals firewalls, load balancers en routeringssystemen kunnen worden gestandaardiseerd met behulp van op software gebaseerde oplossingen. Het is mogelijk om die te integreren in embedded fog-servers. Dit alles helpt OEM’s de agility en kosteneffectiviteit van hun communicatie infrastructuur te vergroten.
 
Klanten kunnen best practice-ontwerpen van congatec opvragen en die gebruiken als een blauwdruk voor hun eigen embedded Industry 4.0- en fog-server-ontwerpen. Het ondersteunde IP omvat de softwareconfiguratie en de API voor het in- en uitschakelen van de IEEE 1588 Precision Time Protocol Synchronization.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items