Elektor Team

Conrad Business Supplies presenteert de nieuwe VOLTCRAFT-multimeters met IP65-certificering

31 juli 2017, 08:34
Conrad Business Supplies presenteert de nieuwe VOLTCRAFT-multimeters met IP65-certificering
Conrad Business Supplies presenteert de nieuwe VOLTCRAFT-multimeters met IP65-certificering
De modellen VC-440, VC-450 en VC-460 zijn beschermd tegen indringing van stof en water. Een geïntegreerde verlichtingssensor wordt automatisch geactiveerd in donkere omgevingen

Conrad Business Supplies heeft onlangs drie nieuwe VOLTCRAFT-multimeters geïntroduceerd, de VC-440 EVC-450 E en VC-460 E. De apparaten zijn speciaal ontworpen voor gebruik in de open lucht. Speciale beschermingselementen, zoals de rubberen behuizing, maakt de multimeters slipvast en stootbestendig. De rubber coating zorgt er ook voor dat het apparaat stabiel blijft staan op de inklapbare standaard. De IP65-certficering betekent dat de meters beschermd zijn tegen binnendringend stof en water, wat ze ideaal maakt voor gebruik in stoffige en vochtige omgevingen. Bovendien zijn ze voorzien van een ophangbeugel, zodat ze aan een broekriem kunnen worden gehangen.
 
Alle drie multimeters beschikken over automatische displayverlichting, die in donkere omgevingen automatisch wordt ingeschakeld door een sensor. De twee meetstiften kunnen aan de achterkant van het apparaat worden bevestigd, waardoor het apparaat en beide meetstiften niet tegelijk hoeven worden vastgehouden.
 
Dankzij de TrueRMS-meting kan de VC-440 E asymmetrische spanningen en stromen, die afwijken van de standaard sinusgolfvorm, nauwkeurig meten. De multimeters zijn uitgerust met een viercijferige display met extra grote tekens. Spannings- en stroomfluctuaties worden duidelijker weergeven op de balkendisplay. In dit geval functioneert de digitale display als een analoog aanwijsinstrument. Twee CAT-IV-veiligheidskabels worden meegeleverd.
 
De VC-450 E-multimeter biedt dezelfde functionaliteit als het VC-440 E-model, maar beschikt bovendien over een draaiveldtester en een temperatuurmeetfunctie.
 
De VC-460 E beschikt over alle functies van de twee kleinere modellen en kan bovendien tegelijkertijd twee waarden weergeven – bijvoorbeeld spanning en frequentie.
 
Met hun uitgebreide functionaliteit en robuuste constructie zijn alle drie multimeters ideaal voor dagelijks gebruik in zware omstandigheden, zoals die buiten een laboratoriumomgeving voorkomen, bijvoorbeeld op een bouwterrein of in een fabriek.
 
Een overzicht van alle verkrijgbare VOLTCRAFT-producten vindt u hier in de Conrad-webwinkel
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items