Na enkele spannende maanden van competitie, waarin tientallen innovatieve projecten werden ingediend, zijn tijdens embedded world in Neurenberg de drie winnaars van de STM32 Wireless Innovation Design Contest (gepresenteerd door STMicroelectronics en Elektor) bekend gemaakt. Geheel toevallig wonnen drie Fransen de podiumplaatsen: Cédric Jimenez uit Chambéry, Alain Romaszewski uit Amélie-les-Bains en Balthazar Deliers uit Sequedin. Allemaal gefeliciteerd met jullie harde werk!

De winnende STM32-projecten

Na uitgebreid juryberaad, was de stand van STMicroelectronics (4A-148) op woensdag 10 april het toneel voor de prijsceremonie waarin de uiteindelijke winnaars bekend werden gemaakt. De drie winnende projecten bieden elk een uniek perspectief op het gebied van draadloze technologie.
 
Dit zijn de winnaars van de STM32 Wireless Innovation Design Contest
Van links naar rechts: CJ Abate (Elektor), Thibaut Dontail (4e plaats), Yvon Rannou (ST), Balthazar Deliers (3e plaats), Erik Jansen (Elektor), Cédric Jimenez (1e plaats), Roman Ludin (ST).
Cédric Jimenez sleepte de prestigieuze eerste prijs (€ 2.500) in de wacht met zijn project The open source multifunction variometer for paragliding! Deze is uitgerust met functies als GNSS-positionering, versnellingsmeter, temperatuurmeting, glijpercentageberekening en vluchtgegevensregistratie, allemaal gebaseerd op de STM32WB5MM-DK kit. De juryleden waren diep onder de indruk van het ontwerp, de functies van het project en het detailniveau dat Cédric gebruikte in de uitgebreide documentatie die hij schreef. Gefeliciteerd, Cédric met deze welverdiende overwinning!
 
STM32 contest open-vario
The open source multifunction variometer for paragliding!
Alain Romaszewski wint de tweede prijs (€ 1.500) met zijn ZigBee Environmental Measurement Center voor kamerplanten of kassen. Ook Alain maakte gebruik van de STM32WB5MM-DK kit. Zijn project bevat sensoren voor het monitoren van bodemvochtigheid, temperatuur, omgevingscondities en CO2-niveaus, en omvat automatische bewaterings- en verlichtingssystemen op basis van deze metingen, met gegevensbeheer via een MQTT-server en Node-RED-toepassing. Het werd een zeer goed gedocumenteerde en vakkundig ontworpen project, dat gebruik maakt van talrijke externe modules en tegelijkertijd een mooie 3D-geprinte behuizing heeft. Goed gedaan, Alain!
 
STM32 Contest - ZigBee environmental  measurement center
ZigBee environmental measurement center
De derde prijs (€ 1.000) ging naar Balthazar Deliers voor zijn Electric Meter that Matters, die een slimme Linky elektriciteitsmeter integreert met een smart home ecosysteem met behulp van het Matter over Thread protocol, waardoor real-time monitoring van het stroomverbruik via een smartphone mogelijk wordt. De opzet omvat aangepaste hardware voor dataconversie en verbinding met de STM32WB5MM-DK dev kit, softwareontwikkeling in C/C++ en Python, en een smart home integratie die het energieverbruik visualiseert. Dit alles getuigt van een innovatieve benadering van energiebeheer in huis. Goed gedaan, Balthazar.
 
STM32 Contest Electric Meter
Electric Meter that Matters

STM32 Wireless innovatie en inspiratie

De STM32 Wireless Innovation Design Contest bood technologieliefhebbers een platform om hun creativiteit de vrije loop te laten en veel verschillende paden te verkennen op het gebied van draadloze toepassingen. De wedstrijd heeft verschillende manieren laten zien waarop draadloze technologie de toekomst kan vormgeven. Bent u geïnspireerd? Indien u zelf (op STM32 gebaseerde) projecten ontwikkelt, moedigen we u aan om uw innovaties te delen met de wereldwijde elektronicacommunity. U bent van harte welkom om uw projecten op het Elektor Labs online platform te plaatsen.

Inschrijven
Schrijf u in voor tag alert e-mails over Wireless & Communication!