DLP-chip van TI voor 4K-projectoren

18 januari 2016, 12:00
DLP-chip van TI voor 4K-projectoren
DLP-chip van TI voor 4K-projectoren
Texas Instruments heeft een 0,67-inch 4K UHD-chip voor videoprojectoren voorgesteld. Deze chip is gebaseerd op de inmiddels bekende en in veel projectoren toegepaste DLP Cinema technologie. De DLP 4K UHD chipset combineert de snelle schakelsnelheid van een Digital Micromirror Device (DMD) met geavanceerde beeldverwerking.

Een DLP-chip bevat een groot aantal micro-spiegeltjes van aluminium (DMD). Elk spiegeltje is een micro-elektrisch mechanisch systeem (MEMS) waarbij het elektrische ingangssignaal de stand van het spiegeltje kan bepalen. Dankzij de grote bewegingssnelheid van de spiegeltjes kan hiermee licht worden gemoduleerd en zo een compleet beeld in HD of nog hoger worden geprojecteerd. Elke beeldpixel wordt dus door een apart spiegeltje weergegeven.

De nieuwe DLP 4K UHD-chip heeft een zeer hoge schakelsnelheid, waarbij elk spiegeltje meer dan 9.000 keer per seconde kan schakelen. Daardoor is het mogelijk om met elk spiegeltje zelfs twee aparte beeldpixels weer te geven. Op die manier kunnen met behulp van 4 miljoen spiegeltjes zelfs 8 miljoen pixels worden opgewekt tijdens elk frame.

Met deze nieuwe chip wordt het mogelijk om een single-chip videoprojector met een hoge resolutie en een hoge helderheid te realiseren voor een prijs die voor een breed publiek betaalbaar is. De nieuwe DLP-chip zal in het voorjaar van 2016 leverbaar zijn.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items