Er is een nieuwe zero-drift opamp aangekondigd die maar 1,3 μA trekt bij een voedingsspanning van 1,8 V en een maximale offsetstroom van 15 pA en een maximale offsetspanning van 5 μV aan de ingangen heeft bij 25°C. Hoewel deze waarden iets toenemen over het volle temperatuurbereik van –40 °C tot 125 °C, maken ze het gebruik van een hoogohmig terugkoppelnetwerk mogelijk en houden ze het vermogensverbruik laag zelfs bij hoge temperaturen.
 
De nieuwe LTC 2063 van Analog Devices heeft rail-to-rail inputs en outputs (RRIO) en is verkrijgbaar in SOT-23 en SC70-behuizingen. De SC70-versie heeft zes aansluitingen en heeft ook een shutdown-modus die het stroomverbruik reduceert naar slechts 90 nA als de versterker niet in gebruik is, zodat ultrazuinige duty-cycled sensortoepassingen mogelijk zijn.
 
Een geïntegreerd EMI-filter onderdrukt elektromagnetische storing met 114 dB bij 1,8 GHz. Met de lage 1/f-ruis die inherent is aan de zero-drift-architectuur, is de chip heel geschikt voor het versterken en conditioneren van laagfrequente sensorsignalen in draagbare en draadloze sensornetwerktoepassingen.

Illustratie: Analog Devices