Diodes komt met het IC DGD2136: een BLDC-motordriver voor drie halve bruggen bij maximaal 600 V, geconfigureerd voor aansturing met 3,3V-logica. Het IC werkt vanaf een minimale spanning van 2,4 V en kan rechtstreeks worden aangestuurd door microcontrollers met 3,3V-spanningsniveaus.

Steeds meer apparaten werken met borstelloze gelijkstroommotoren, omdat die heel gemakkelijk elektronisch te besturen zijn. Gelukkig zijn er ook voor driefasenmotoren compleet geïntegreerde drivers, die alle nodige vermogens-MOSFET’s rechtstreeks kunnen aansturen.

Het IC DGD2136 levert 200 mA stuurstroom voor het inschakelen en 350 mA voor het snel uitschakelen van de MOSFET’s. Natuurlijk is er ook een dode tijd van 290 ns ingebouwd, die voorkomt dat de bovenste en onderste FET van een halve brug tegelijk worden ingeschakeld. Beschermingsschakelingen tegen te grote stroom (gemeten via een shunt) of te lage spanning zijn ook beschikbaar. Als de beveiliging aanspreekt, worden de bovenste FET’s uitgeschakeld. Ook aan een bescherming tegen spanningspieken is gedacht. Het bijzondere van de integratie van alle drie de fasen in één IC is, dat er erg weinig toleranties zijn in de vertragingstijden van de drie halve bruggen, waardoor er minder verliezen optreden.