Duitsland is wereldkampioen

29 juli 2016, 07:00
Duitsland is wereldkampioen
Duitsland is wereldkampioen
Als elektronicaredacteur krijg ik allerlei interessante nieuwsbrieven, helaas heb ik niet altijd voldoende tijd om ze ook te lezen. Maar dit bericht viel me op: Het American Council for an Energy-Efficient Economy (ACEEE) heeft een studie gepubliceerd over een onderzoek naar de pogingen van verschillende landen om zuinig met energie om te gaan. Er waren 25 punten te verdienen in de categorieën gebouwen, industrie en transport en voor „nationale inspanningen“ waren er nog 25 extra punten. Resultaat: Duitsland behaalde in deze ranking de eerste plaats, vóór Japan, Italië, Frankrijk en Groot-Brittannië. Tot mijn verrassing eindigde China op de zesde plaats. Daarna volgen Spanje, Zuid-Korea en de USA, Canada en Nederland.

Deze wereldtitel zou de Duitsers even trots moeten maken als het winnen van het wereldkampioenschap voetbal in 2014. Want energie niet verbruiken is de beste manier van „energiewinning“. Ook alle herbruikbare energiebronnen hebben hun schaduwkanten. Neem nou de windmolens: het lijkt er op dat de meeste mensen positief zijn over windmolens, zolang die maar niet te dicht bij hen in de buurt staan.

Ik ga zelf naar aanleiding van het behalen van deze titel mijn privé-stroomverbruik (dat ongeveer even groot is als wat volgens vergelijkingssites voor energieleveranciers normaal is voor een vierkoppig gezin) iets proberen te beperken. Mijn machinepark dat bestaat uit computers, diverse geluidsinstallaties enzovoort wordt uitgeschakeld, als ik het niet onmiddellijk nodig heb, en mijn energiekosten-meetapparaat heb ik ook al klaargelegd om uit te vinden, waar ik nog meer kan gaan bezuinigen. Doe mee!
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items