E.D.&A. NV (Kalmthout) is één van Belgisch meest vooruitstrevend Electronica productiebedrijf hetgeen haar zowel in 2016 als in 2019 de titel van Factory of the Future opleverde. Het bedrijf zoekt steeds naar nieuwe innovaties en past deze toe in haar productieproces. Dit heeft onlangs geleid tot de aankoop van de Viscom 3D Automatische Optische Inspectiemachine AOI.
 

E.D.&A. breidt uit!

Met haar multidisciplinair team van ingenieurs biedt E.D.&A. hardware en embedded software oplossingen voor onder andere machine- en apparatenbouwers. Voor het produceren van deze oplossingen beschikt ze over eigen hypermoderne geautomatiseerde assemblagelijnen. Dankzij een doorgedreven automatisering zijn ze voorloper op vlak van kwaliteit, flexibiliteit, efficiëntie en doorlooptijden. Om blijvend te kunnen voldoen aan de vraag heeft E.D.&A. grootse plannen waaronder de bouw van een nieuwe productiehal en de verhoging van de productiecapaciteit.
 

Geavanceerde Viscom AOI Inspectie  

Voor het 3D inspecteren van de THT lijn heeft E.D.&A. een marktstudie gedaan en verschillende testen en metingen uitgevoerd om na te gaan welke machine het beste aansloot bij haar eisen en wensen.  Hieruit is de nieuwe Viscom S3016 Ultra 3D AOI als best presterend uitgekomen, welke hoge nauwkeurigheid en gebruiksgemak combineert.
 
De Viscom S3106 Ultra kan zowel SMD, THT, Press-Fit, en selectieve soldeerverbindingen inspecteren in full 3D.  Dankzij de door Viscom ontwikkelde en geproduceerde camera technologie worden extreem nauwkeurige metingen van solderingen en THT pinlengtes gedaan. Naast het meten van pinnen, maken geavanceerde Viscom-algoritmen ook snelle detectie mogelijk van open soldeerverbindingen, soldeerbruggen, ontbrekende pinnen en andere defecten.
 
Uniek aan Viscom zijn de acht hoekcamera’s die het orthogonale beeld vervolledigen en een schaduwvrije inspectie garanderen. De duidelijke kleurenafbeeldingen worden vanuit alle 9 aanzichten weergegeven voor de operator, waardoor er een probleemloze verificatie kan gevormd worden over de kwaliteit van de verbindingen.
 

De toekomst is nu

Als Factory of the Future is bijblijven niet voldoende maar is vooruitkijken het enige juiste motto. Daarom is het zichzelf steeds opnieuw uitvinden en de evoluties van dichtbij opvolgen van cruciaal belang. Zeker wanneer de zekerheden uit het verleden grondig door elkaar worden geschud is de enige oplossing om vooruit te kijken, vooruit te denken, en vooruit te blijven … net als E.D.&A., net als Viscom.
 
Meer info over E.D.&A., Smd-Tec en Viscom via www.edna.eu , www.smd-tec.be en www.viscom.com