Na het overnemen van Cadsoft’s EAGLE schema- en printontwerptool en een update naar versie 7.7, begint Autodesk nu aan de productintegratiefase. Het tool heet Autodesk Eagle en het biedt veel nieuwe functies die de gebruikers op prijs zullen stellen. Ze hebben zich heel lang zonder die functies moeten behelpen en ongetwijfeld jaloers gekeken naar andere ontwerpgereedschappen die die functies al wel hadden.

EAGLE is een leuk gereedschap, waar je wel een print mee kunt ontwerpen maar, eerlijk gezegd, was het toch behoorlijk verouderd. In plaats van het stilzwijgend de nek om te draaien, heeft Autodesk nu besloten om Eagle mee te nemen naar de 21e eeuw.

Enkele van de nieuwe functies zijn een gloednieuw routeringsalgoritme met interactieve routeringsmogelijkheden zoals trace clean-up-tools, geautomatiseerd verwijderen van lussen, verbeterde hoeken, on-the-fly plaatsen van via’s en undo-functie onder de backspace-toets. Een BGA fan-out-tool helpt bij het routeren onder BGA -behuizingen met hun grote dichtheid. Een derde belangrijke toevoeging zijn de modulaire ontwerpblokken die hergebruik van bestaande schema’s vergemakkelijkt door ze vast te leggen in een bibliotheek van veelgebruikte schakelingen.

Ook het licentiemodel is veranderd. In plaats van het gereedschap bij elke major release opnieuw te moeten kopen en dan enkele updates te krijgen, kunnen gebruikers nu een abonnement nemen, per maand of per jaar en altijd up-to-date blijven.