In de afgelopen jaren heeft de opkomst van gebruiksvriendelijke ontwikkelplatforms zoals Arduino, Raspberry Pi en Espressif het landschap voor ontwikkelaars van microcontrollers veranderd. Hierdoor is het maken van complexe, programmeerbare systemen voor iedereen toegankelijk geworden. Toch blijft er behoefte aan tools die de mogelijkheden van deze platforms verder kunnen uitbreiden en verbeteren, vooral voor degenen die zowel in digitale als analoge domeinen werken.

Het Sandwizz Breadboard is een innovatieve tool die is ontworpen om aan te sluiten op en te integreren met deze populaire platforms en andere elektronische componenten. Dit baanbrekende breadboard overbrugt de kloof tussen elektronisch ontwerp en fysieke prototyping en biedt een veelzijdige oplossing voor het ontwikkelen van zowel digitale als analoge schakelingen.

Tijdens embedded world 2024 spraken we met Tommy Nielsen van Microaware, een gepassioneerd voorstander van elektronische innovatie en al lange tijd lezer van Elektor. Tommy besprak de beperkingen van traditionele breadboards en schetste zijn visie voor het Sandwizz Breadboard. Deze geavanceerde tool kan direct worden aangesloten op ECAD-tools zoals KiCAD voor efficiënt ontwerpen en testen, terwijl het ook de functionaliteit van Arduino, Raspberry Pi, Espressif etc. verbetert.

Het Sandwizz Breadboard stroomlijnt het prototypingproces door een deel van de schakeling en de interne verbindingen voor te configureren, zodat gebruikers zich kunnen richten op het toevoegen van alleen de benodigde componenten en draden. Het ondersteunt een voedingsbereik van 2,0 V tot 5,0 V en bevat uitbreidingsopties voor grotere projecten.

Met functionaliteiten voor gedetailleerde metingen en probleemoplossing, en de mogelijkheid om bijvoorbeeld een Arduino Nano te plaatsen, is het een ideale metgezel voor ontwikkelaars die het potentieel van hun bestaande platforms willen maximaliseren.

De Sandwizz bevindt zich momenteel in de functionele prototypefase en Microaware bereidt zich voor op een Kickstarter-lancering van Sandwizz die gepland staat voor juni 2024, met als doel een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop elektronische ontwerpen worden ontwikkeld en gedemonstreerd.