Een betere kabel voor uw smartphone?

15 juli 2016, 07:00
Een betere kabel voor uw smartphone?
Een betere kabel voor uw smartphone?
Ik bezoek regelmatig crowdfunding-websites zoals Kickstarter en Indiegogo om bij te houden welke interessante producten daar opduiken, om er eventueel over te berichten op de ElektorMagazine-website.

Wat me de laatste tijd opvalt, is het grote aantal projecten op deze websites voor smartphone-kabels. Laadkabeltjes dus in allerlei varianten. Extra lange, heel stevige, met omkeerbare stekker, niet-krullende, snellaadkabels en ga zo maar door. Het is ongelooflijk. Ik doe al jaren met een standaard kabeltje dat bij de telefoon zat en er zijn ook nog eens duizenden commerciële laadkabeltjes te koop in de winkel, maar blijkbaar is dat voor veel mensen niet genoeg.

Om u een indruk te geven waar er behoefte aan lijkt te zijn, heb ik enkele opvallende Kickstarter-kabelprojecten voor u verzameld: een extra stevige laadkabel gemaakt van Kevlar, een automatisch oprollende kabel die is ingebouwd in de netadapter, een lightning-kabel met verlichte aluminium stekkers, de langste en sterkste laadkabel, een kabel met magnetische aansluitcontacten, een kabel met 'gepantserde' aansluitingen, een handgemaakte kabel met een leren omhulling... enzovoorts. De meeste van deze kabels lopen goed op Kickstarter en een aantal van de genoemde voorbeelden is al in productie.

Doet u het nog steeds met een standaard kabeltje of hebt u ook een alternatieve versie? Er is in elk geval keus genoeg!
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items