Een chip voor twijfelaars

23 november 2016, 11:11
Een chip voor twijfelaars
Een chip voor twijfelaars
Moe van het ontwerpen van een nieuwe kaart voor elke toepassing besluit u een universele signaalverwerkingskaart te ontwerpen die geschikt is voor elke klus. U hebt al uw favoriete  microcontroller geselecteerd voor die kaart, maar er is meer I/O nodig. Bovendien: als het een universele kaart moet zijn, moet hij zowel analoge als digitale I/O hebben. Maar hoeveel lijnen dan? Nu wordt het lastig. Met teveel onderdelen wordt het ontwerp te ingewikkeld. Of de microcontroller heeft niet voldoende pennen om het allemaal aan te sturen. En teveel componenten kosten ook meer geld. Dat soort beperkingen maken dat u uiteindelijk toch minder krijgt dan u had willen hebben. Tenzij u de PIXI kent…

De PIXI heet voluit MAX11311 en het is een programmeerbare mixed-signal I/O-chip met 12 I/O-lijnen en een 12-bits ADC , 12-bits DAC, analoge schakelaar en universele I/O-lijnen. Elke poort is individueel configureerbaar met maximaal vier selecteerbare spanningsbereiken tussen -10V en +10V. Ze kunnen worden geprogrammeerd met door de gebruiker gedefinieerde logische niveaus en een input gekoppeld met een output vormt een logische niveau-omzetter. Om het programmeren gemakkelijk te maken is er een handig GUI-gereedschap voor het genereren van de juiste registerwaarden.

De chip werkt met een 4-draads SPI -compatibele seriële interface en wordt gevoed uit 5V voor het analoge gedeelte en 1,8V tot 5,0V voor het digitale deel. De voedingsspanningen voor de uitgangen werken van -12,0V tot +12,0V. Er zijn nog veel meer mogelijkheden, lees het  datasheet om alle geheimen te ontdekken.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items