Een ultradunne actuator met een overdreven productvideo

22 februari 2017, 16:38
Een ultradunne actuator met een overdreven productvideo
Een ultradunne actuator met een overdreven productvideo
Het bedenken van creatieve manieren om de goede eigenschappen van een nieuw product aan te prijzen is niet gemakkelijk, vooral als het product niet zo spannend is, zoals waspoeder of een piëzo-actuator. Gelukkig zijn er soms grote budgetten beschikbaar voor het promoten van saaie producten, vooral als ze bedoeld zijn voor een heel grote markt, zoals mobiele telefoons, dan kan de marketingafdeling iets “cools” doen om de saaiheid van het product te overwinnen.

De nieuwe ultradunne PiezoHapt-actuator van TDK is zo’n product. Zelfs al heeft hij een opmerkelijke responstijd van maar 4 ms wat, blijkbaar, heel snel is. De actuator bestaat uit een meerlaags piëzo-element dat aan één kant is bevestigd op een trilplaat van 80 x 60 mm. Met een dikte van 0,35 mm is de actuator veel dunner dan conventionele excentrische vibratiemotoren en lineaire resonerende actuatoren, zodat het één van de dunste haptische trillers ter wereld is (volgens TDK ).
Binnenkort in een smartphone in uw zak
Goed, dus we hebben het over een onderdeel dat bedoeld is om de plaats in te nemen van vibratiemotoren in mobiele telefoons (haptische terugkoppeling). Het is belangrijk om dat te begrijpen, want het voegt een klein beetje betekenis toe aan de productvideo die verzuimt om dat belangrijke detail te vermelden. Maar ach, wie zit er te wachten op nuttige informatie als de muziek zo cool is? Gelukkig bood het marketing-budget maar ruimte voor 30 seconden.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items