De afgelopen 20 jaar heeft Bruce Black zich thuis bezig gehouden met doe-het-zelf elektronica projecten in een extra slaapkamer, gelegen in Clearwater, aan de Golfkust van Florida. Jaren geleden bouwde hij zijn eigen computer met behulp van een SWPC MC6800 kit. (Misschien hebben sommige van onze oude lezers hetzelfde gedaan?) Tegenwoordig werkt de gepensioneerde elektrotechnicus graag met de Raspberry Pi, Teensy 3.5 en Ham Radio.
Bruce Blacks gulf coast workspace
Bruce heeft gemakkelijk toegang tot essentiële gereedschappen en apparatuur zoals zijn scoop.

Wat is uw huidige beroep? 
Gepensioneerd EE, momenteel bezig met een gratis ontwerp voor een man die een van mijn speeltjes uit de late jaren tachtig kocht. Er ontbraken een aantal printkaarten, dus ik maak een nieuwe controller voor hem. Het systeem was een optisch raketvolgsysteem. Het gebruikte oorspronkelijk een VME-controller chassis. Ik gebruik een Teensy 3.5 en ontwerp interfacekaarten voor het systeem. Het zou een stuk makkelijker zijn als ik het niet allemaal zelf hoefde te doen.


Vertel ons over uw elektronische werkplek. 
Ik heb een hoofdbureau voor mijn Ham-station, computer en om algemeen werk te doen. Ik heb een kast waar ik serieus ontwerp kan doen en zogenaamd de deuren kan sluiten om de rommel te verbergen. Hier staat een Tek-scoop, 60 mHz functiegenerator, een Intel NUC-werkstation, stroomvoorziening, reflow-soldeerstation en allemaal binnen handbereik. Er is ook een Tek-frequentieteller, voeding en multimeter beschikbaar. Tussen de twee werkstations bevindt zich een derde onder het raam. Ik speel hier meestal met een Pi, en op de archiefkast rechts staat nog een Intel NUC, dat is mijn fileserver. Ik heb hier ook een GPS op aangesloten en weet mijn locatie tot op enkele centimeters door een 24-uurs gemiddelde van de gegevens te berekenen. Alle bestanden worden om 2:00 uur 's nachts op een andere computer opgeslagen, inclusief de computer van mijn vrouw, die zich in een andere kamer bevindt, samen met twee printers, waarvan één een grootformaatprinter voor schema's is. Ik verspil dus geen stroom, de meeste computers zijn ingesteld om gegevens van LHC en Rosetta te verwerken. Het heeft ook SETI gedaan, maar dat lijkt zo goed als afgesloten.


Waar bevindt zich uw werkplek? 
Het is een huis met vier slaapkamers. De kleinste slaapkamer is het kantoor van mijn vrouw en een van de grotere naast die van haar is het mijne. Ik heb een gat tussen de twee kamers gemaakt voor kabels.

Hoe lang heb je de werkruimte al? 
Ongeveer 20 jaar of meer. Kort nadat de kinderen zijn vertrokken.


Had u eisen voor het inrichten van deze ruimte? 
Gewoon een kleine plek om te gebruiken als een computer werkplek en boeken op de plank. Mijn vrouw en ik deelden de kleinere ruimte.


Wat zijn uw technische interesses? Wat voor soort ontwerpen trekken uw aandacht? 
Ik doe ontwerpen die me interesseren van audio tot gadgets en processor ontwerpen en -controllers. Wanneer is het tegenwoordig niet nodig om software te ontwerpen? Toen ik een jong kind was, was ik altijd gefascineerd door het kijken naar de bliksem. Ik denk dat dat mijn ondergang was. Het ging van daar uit naar het programmeren van zoemers, quartz kristallen naar Tesla spoelen en een carrière. Ik zei altijd dat ik een goede hobby verpestte toen ik ingenieur werd, maar met pensioen ben ik terug bij een goede hobby. En om het interessant te maken, doe ik soms mee aan shows en musicals, ook al kan ik niet echt goed zingen.


Dus welke apparatuur heb je in je ruimte? 
Het is gewoon een goede verzameling van basis testapparatuur, hoewel mijn definitie van "basis" in de loop der jaren waarschijnlijk is uitgebreid.


Wat is uw belangrijkste apparatuur en waarom? 
Ik zou zeggen mijn Tektronix 2012 scoop. Het is in staat om veel leuke extra's te doen zoals het lezen van de frequentie en het doen van de analyse. Ik denk dat ik me herinner dat het een spectrale analyse kan doen. Ik heb het nog niet geprobeerd.


Wat is er zo bijzonder aan jouw ruimte? Heb je er iets van gebouwd? 
Ik heb wel twee bureauhokjes gebouwd voor boeken en spullen. Mijn vrouw heeft er een en ik heb de andere. De onderste vaste plank heeft gaten in de achterkant voor draden voor het geval ik daar elektronica wil neerzetten.

 
Bruce Black's desk
Bruce's bureau en boekenplank

Plant u updates of iets nieuws voor uw ruimte?  
Niet echt. Ik heb een paar jaar geleden wel nieuwe verlichting aangebracht. Ik heb de wat volumineuze lampen vervangen door LED-strips over beide werkplekken. Werkt geweldig en ik heb dubbelzijdig plakband gebruikt om het aan te brengen, behalve voor het bureau waar alles om de paar maanden naar beneden wil vallen. Een dezer dagen zal ik het afdoende repareren.


Heeft u een favoriet elektronicaproject? 
Mijn eerste computer. Ik was veel tijd buiten de stad aan het werk aan een project op de marine academie. Ik zou daar wekenlang doorbrengen en dan naar huis gaan voor een korte pauze. Ik was geïnteresseerd geraakt in het idee van een microprocessor en wilde een computer bouwen. De MITS Altair leek me nogal prijzig voor mijn budget, dus heb ik me toegelegd op een SWPC MC6800 kit. Ik zou naar huis komen, een boardkit kopen en het dan bouwen terwijl buiten de stad was. Na een aantal maanden had ik een computer. In de tussentijd had Radio-elektronica een artikel gepubliceerd voor een terminal met een aangepast tv-toestel. Een vriend maakte verschillende printplaten voor het project en gaf me er een. Met een toegevoegde tape recorder werd dat mijn eerste computer. Het project waar ik aan werkte duurde twee jaar. Mijn zelfgebouwde systeem kwam terecht op het werk en werd een tijdje gebruikt als een ontwikkelingssysteem toen ik het bedrijf vertelde over het uitproberen van een processorontwerp. Later heb ik ze overtuigd om een PCB-layout systeem van Gerber te kopen. Het kostte iets meer dan 100.000 dollar.


Waar ben je op dit moment mee bezig?  
Ik noemde het project dat ik deed met behulp van een Teensy 3.5 om ontbrekende boards te vervangen voor een tracking pedestal controller. Het bestaat uit een schematische weergave, PCB layout, programmering, specificaties en een ontwerphandleiding.


Heb je een droomproject of iets wat je graag zou willen aanpakken? 
Op mijn leeftijd (84) ben ik gewoon blij dat ik in een goede gezondheid ben. Een dezer dagen kan ik misschien uitzoeken op welke knoppen ik kan drukken om mijn nieuwe HAM SDR zendontvanger te bedienen...


Heeft u enig advies voor de ingenieurs, studenten en makers in onze gemeenschap? 
Wees slim en blijf altijd nieuwsgierig.

 


Wilt u ideeën voor uw eigen elektronicawerkplek? Bekijk dan deze elektronica werkruimtes.


Vertel ons over uw werkplek

Wilt u informatie over uw thuiswerkplek voor elektronica delen met de wereldwijde gemeenschap van ingenieurs en fabrikanten van Elektor? Neem dan de tijd om dit formulier in te vullen, zodat we het samen met u kunnen opvolgen!