Eindelijk werkelijkheid: Massaproductie van ReRAM-chips

2 november 2016, 21:02
Eindelijk werkelijkheid: Massaproductie van ReRAM-chips
Eindelijk werkelijkheid: Massaproductie van ReRAM-chips
Eindelijk worden ReRAM’s met hun bijzondere eigenschappen reële hardware: Fujitsu Semiconductor heeft bekend gemaakt dat het begint met de massaproductie van de 4-Mb-ReRAM-chip MB85AS4MT. Dit eerste ReRAM-product is samen met Panasonic Semiconductor Solutions ontwikkeld en heeft op dit moment de grootste geheugendichtheid die met een ReRAM-chip is behaald.

De MB85AS4MT is een ReRAM-chip met een SPI -interface, geschikt voor een voedingsspanning van 1,65...3,6 V. Eén van zijn sterke eigenschappen is het geringe stroomverbruik van maar 0,2 mA bij de maximale leessnelheid van 5 MHz, wat het IC buitengewoon geschikt maakt voor toepassingen met batterijvoeding zoals bijvoorbeeld wearables of medische producten zoals gehoorapparaten.

In vergelijking gangbare niet-vluchtige geheugentechnologieën zoals EEPROM of Flash biedt ReRAM een kleiner stroomverbruik en een langere houdbaarheid of een groter aantal schrijfcycli. Het IC is verkrijgbaar in een 8-polige SOP-behuizing (5,3 mm) en is daarmee pin-compatibel met andere opslagmedia zoals EEPROM’s.

Zie voor meer informatie de website van de fabrikant.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items