Of u nu geïnteresseerd bent in embedded applicaties, halfgeleiderfabricage of nieuwe computertechnologieën, u kunt erop vertrouwen dat de Elektor-redactie u op de hoogte houdt van elektronicanieuws en de nieuwste ontwikkelingen in de elektronicasector. De afgelopen dagen hebben we dit voor u verzameld:

Electronics News: update

 
  • Google Pigweed voor Embedded Dev: Google heeft onlangs Pigweed onthuld, een verzameling open-source modules voor embedded ontwikkelaars. Pigweed is geen besturingssysteem. ‘Pigweed-modules zijn gebouwd om een snellere en betrouwbaardere ontwikkeling op 32-bit microcontrollers mogelijk te maken’, meldt het bedrijf op zijn blog.
 
  • VS-gebaseerde bedrijven hebben in 2019 55% van de IC-markt veroverd: Marktonderzoeker IC Insights meldt dat bedrijven met hoofdkantoor in de VS in 2019 55% van de wereldwijde IC-markt in handen hadden. Zuid-Korea kwam op de tweede plaats met 21% van de totale IC-markt, en Europa kwam op de derde plaats met 7%.
 
  • Intel’s Neuromorphic Computing System: Een paar dagen geleden kondigde Intel aan dat zijn Pohoiki Springs neuromorfe onderzoeksysteem de rekencapaciteit van 100 miljoen neuronen levert. ‘Het systeem integreert 768 Loihi neuromorfe onderzoekschips in een chassis ter grootte van vijf standaard servers’, meldt het bedrijf. De ontwikkeling markeert een volgende stap van Intel om neurowetenschappen te gebruiken om chips te maken die meer als een menselijk brein functioneren.
 
  • Coronavirus vertraagt maanmissie: NASA meldt dat de bouw en het testen van de raket en de capsule voor de bemande Artemis-missie naar de maan (gepland voor 2024) tijdelijk is opgeschort vanwege het toenemende aantal besmettingen met het coronavirus. De organisatie heeft zijn Stennis Space Center en de nabijgelegen Michoud-assemblagefaciliteit in New Orleans, waar de raket voor de bemande ruimtevlucht wordt gebouwd, al gesloten. Meer informatie

 

  • Mobiele app om contacten onmiddellijk te traceren: Een team van medische onderzoekers en bio-ethische experts van de Universiteit van Oxford onderzoekt de mogelijkheid van een mobiele coronavirus-app die contacten onmiddellijk traceert. Professor Christophe Fraser van de Universiteit van Oxford: ‘als u de diagnose “coronavirus” krijgt, zullen de mensen met wie u recentelijk in contact bent gekomen, het advies krijgen in quarantaine te gaan’.

Blijf op de hoogte

De redactie van Elektor houdt u wekelijks op de hoogte van elektronicanieuws, nieuwe producten en meer. Houd de Elektronics News Byte-pagina in de gaten en abonneer u op de tag.

En vergeet niet u aan te melden voor het gratis wekelijkse e-zine van Elektor.