In deze uitdagende tijden blijft de elektronica-industrie innoveren. De afgelopen dagen lazen we een positief rapport over de toekomst van de IoT-markt en leerden we over nieuwe technologieën van bedrijven zoals Microsoft en NVIDIA. Hier is uw elektronica-nieuwsupdate.

 
Electronics News Update

 

Electronics News: update

 
  • Sterke groei van IoT-markt voorspeld: Transforma Insights verwacht dat de wereldwijde Internet of Things-markt tegen 2030 naar een jaarlijkse omzet van $ 1,5 biljoen zal groeien. Momenteel zijn er ongeveer 7,6 miljard IoT-apparaten in gebruik. Het bedrijf voorspelt 24,1 miljard actieve apparaten in 2030. “Technologieën voor korte afstanden, zoals WiFi, Bluetooth en Zigbee, zullen de verbindingen domineren, goed voor 72% in 2030 – vrijwel evenveel als de 74% van dit moment”, meldde het bedrijf.
 
  • Nieuwe AI-supercomputer van Microsoft: Microsoft kondigde vorige week aan dat het een van de krachtigste supercomputers ter wereld heeft ontwikkeld. Gebouwd in samenwerking met OpenAI, zal de nieuwe door Azure gehoste computer worden gebruikt voor het trainen van AI-modellen. De supercomputer, die nu tot de top vijf van de wereld behoort, beschikt over meer dan “285.000 CPU-cores, 10.000 GPU’s en 400 Gb/s netwerkconnectiviteit voor elke GPU-server.”
 
  • Sony’s eerste vision-sensor met AI: Sony heeft onlangs de eerste intelligente vision-sensormodellen ter wereld aangekondigd die zijn uitgerust met AI-verwerkingsfunctionaliteit. “Deze producten vergroten de mogelijkheden om met AI uitgeruste camera’s te ontwikkelen”, aldus Sony.
 
  • NVIDIA lanceert mammoet-GPU: vorige week onthulde NVIDIA de Ampere A100 GPU, de grootste 7nm-processor ter wereld. De belangrijkste kenmerken zijn: 54 miljard transistoren, derde generatie Tensor Cores met TF32, multi-instance GPU, derde-generatie NVIDIA NVLink en structurele spaarzaamheid. “NVIDIA A100 GPU is een sprong voorwaarts van 20 maal de AI-prestaties en een end-to-end accelerator voor machine learning – van data-analyse tot training tot gevolgtrekking”, zegt Jensen Huang (CEO van NVIDIA) in een verklaring.
 
  • Raspberry Pi 4 USB Mass Storage Beta (nu beschikbaar): gebruikt u een Raspberry Pi 4 (of bent u dat van plan)? Vorige week kondigde Raspberry Pi aan dat de bèta-firmware en bootloader voor het opstarten vanaf USB-massaopslagmedium op de Pi 4 nu beschikbaar zijn.
 
  • Hammond 1455F geëxtrudeerde aluminium behuizing met flens voor opbouwmontage: de nieuwe 1455F geëxtrudeerde aluminium behuizing met flens voegt een verdere variant toe aan de populaire 1455 familie standaardbehuizingen. Het nieuwe model heeft een vlakke onderzijde met geïntegreerde montageflenzen. De flenzen, die naar buiten steken, hebben vier inkepingen voor bevestigingsschroeven, zodat de units op een vlak oppervlak zoals een muur, schot of paneel kunnen worden bevestigd. Er zijn twee formaten: 80 x 54 x 23 mm en 120 x 54 x 23 mm.

Blijf op de hoogte over IoT, GPU’s, AI, Raspberry Pi en meer

Ga naar de Electronics News Byte pagina van Elektor en abonneer u op de tag om op de hoogte te blijven van nieuws, trends en producten uit de branche. En vergeet niet een abonnement te nemen op het gratis e-zine van Elektor!