Elektor publiceert al sinds jaar en dag doe-het-zelf elektronicaprojecten, maar ook tutorials en diepgaande analyses van essentiële technische concepten. Vandaag de dag bestaat onze community uit tienduizenden elektrotechnici, elektronicamakers en technische studenten in tientallen landen. Om ons wereldwijde publiek aan te spreken, publiceren we in vier talen (Engels, Nederlands, Frans en Duits), en in 2021 zullen we deze traditie voortzetten. Laten we eens kijken wat het Elektor-team voor de komende maanden in petto heeft.

 
Elektor magazine archive

Elektronicaprojecten, handleidingen, recensies - en nog veel meer projecten

Op zoek naar nieuwe elektronicaprojecten, technische tutorials en productrecensies? Dan ben je bij Elektor aan het goede adres, of je nu een Engelstalige elektrotechnicus in New York City bent, een elektronicamaker in Keulen, een technische student in Parijs, of een hobbyist in Amsterdam. Ontdek ons in gedrukte vorm en online:

Elektor (Engels, Frans, Nederlands en Duits)
Elektor Industry (Engels en Duits)
Make (Nederlands)
MagPi (Frans en Nederlands)

Raadpleeg onze mediakit voor de redactionele kalender en meer. En vergeet niet ons onlangs vernieuwde Elektor E-Zine! Schrijf je nu in om de gratis nieuwsbrief elke week te ontvangen.

 
2021 calendar

Nieuwe samenwerkingen en partnerschappen

In 2021 zal Elektor nauw blijven samenwerken met partners in de sector om spannende elektronicaprojecten, diepgaande technische content (tijdschriften, webinars, video's, tutorials en cursussen) en nieuwe producten, waaronder componenten, kits, modules, labtools en boeken, te kunnen bieden. Hieronder vind je een paar van de spannende samenwerkingen die we op stapel hebben staan!
  • Elektor en SIMAC: Om de wereldwijde elektronicagemeenschap van Elektor te ondersteunen, gaan we ook dit jaar samenwerken met het in Neukirchen-Vluyn (Duitsland) gevestigde SIMAC Electronics om nieuwe elektronicaproducten en -bundels op de markt te brengen. Velen zijn al bekend met de "JOY-iT"-producten van SIMAC, waaronder de JOY-iT JDS6600 signaalgenerator en de JOY-iT JT-DPH5005 programmeerbare Buck- en Boost-voeding. We hebben nieuwe projecten in de pijplijn. En natuurlijk kun je het ons laten weten als je wilt praten over het op de markt brengen van een product.
  • Elektor en SparkFun: De afgelopen maanden heeft Elektor met SparkFun Electronics uit Boulder, Colorado, samengewerkt aan een speciaal contentproject. In maart zul je de vruchten van onze samenwerking kunnen zien. Je zult de diepgaande tutorials en projecten die we voor je in petto hebben zeker kunnen waarderen. Blijf op de hoogte als je geïnteresseerd bent in rapid prototyping, DIY-robotica, embedded ontwikkeling, LIDAR-technologie en FPGA-programmering.
  • Het Elektor Expert Netwerk: In 2021 zullen we het Elektor Expert Network (EEN) verder laten groeien. Dit is een groep van honderden elektrotechnici, pro-makers en academici die alleen op uitnodiging met ons samenwerken aan boeken, projecten en producten. Denk je dat je misschien lid wilt worden van het EEN? Neem dan contact op met EEN Support Manager Shenja Panik voor meer informatie.
 
 
Elektor E-Zine 2021

Elektor 2021 Video's: Kijk je wijzer

Elektor's YouTube channel krijgt snel meer abonnees, nu al meer dan 18.200! Hier zijn enkele van onze meest populaire recente video's!
 

Laten we communiceren!

Je hebt l verschillende mogelijkheden om deel te nemen aan de Elektor-community.  Keep in touch!
  • Elektor Labs platform: Gebruik je Elektor Labs account om samen te werken met andere creatieve ontwerpers en om te communiceren met Elektor-ingenieurs, zoals Clemens Valens, Mathias Claussen, Jens Nickel, en Luc Lemmens. Misschien verschijnt een van jouw projecten wel op de pagina's van een artikel in Elektor magazine!
  • Sociale media: Elektor's social media communities groeien. Volg ons op Twitter, Facebook, Instagram, LinkedIn, en YouTube.
  • Mogelijkheden om boeken te publiceren: Heb je een idee voor een boek over een relevant elektronica-gerelateerd onderwerp? Gebruik ons online formulier om je idee op eenvoudige wijze aan de redactie van Elektor voor te leggen. Wij verwelkomen boekvoorstellen van zowel gevestigde auteurs als ongepubliceerde innovators die geïnteresseerd zijn in het delen van hun elektronica- en engineeringkennis!

Ik moedig je aan om dit jaar deel te nemen aan onze community. Laten we samenwerken om elektronica te ontwerpen, te delen en te verkopen!
 

Vertaling: Jelle Aarnoudse